YPG, Halep'te İlerliyor - Son Dakika
Güncel

YPG, Halep'te İlerliyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel kaynaklara göre, Esad rejiminin Halep'te ilerlemesinden faydalanan YPG, Azez'in güneyinde bazı bölgeleri ve köyleri ele geçirdi

08.02.2016 07:36  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye rejiminin Halep'in kuzeyindeki operasyonuna destek veren Rusya hava saldırılarını artırırken, PKK'nın Suriye uzantısı olarak nitelendirilen PYD'nin silahlı kolu YPG, Halep kırsalında ilerliyor. YPG'nin ilerleyişi, kuzeybatıdaki Afrin kantonunun genişlemesi anlamına gelirken, Kürt güçler Kilis'in karşısındaki Azez'e yaklaşıyor.

CİHATÇI GRUPLARLA SAVAŞIYOR

Suriye içindeki muhalif ağına dayanarak bilgi aktaran Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, YPG ve Devrimciler Ordusu (Türkmenler, Araplar, Kürtler ve beş ayrı eski ÖSO bileşenini barındıran grup), Halep'in kuzeyindeki kırsal alanda cihatçı El Nusra ve Ahrar-uş Şam gruplarıyla çatışıyor. Halep'in kuzeyindeki el-Faysal bölgesinde YPG, dün bir tepe ve iki köyü ele geçirdi.

ÇOK SAYIDA KÖYÜ ELE GEÇİRDİLER

YPG'nin son dört gün içinde Halep'in kırsalında İslamcı gruplarla çatışarak ilerlediği kaydediliyor. Gözlemevi'ne göre, Suriye ordusunun ilerlemesinden yararlanan YPG perşembe günü, Zehra ve Nubl yakınındaki Ziyarah da dahil olmak üzere çok sayıda köyü ele geçirdi. Rejim güçleri, Şii kasabaları Zehra ve Nubul'u geri almıştı.

YENİ HEDEF HAVAALANI

YPG'nin cumartesi günü ise, Ahrar-uş Şam ve El Şamiya Cephesi ile giriştiği çatışmaların ardından El Alkamiya köyünü ele geçirdiği aktarıldı. Kürt kaynaklar, YPG'nin yeni hedefinin 2013'ten bu yana El Nusra'nın elinde bulunan Mennah Askeri Havaalanı olduğunu iddia ediyor. Zira YPG'nin El Alkamiya köyünü kontrol altına alarak, Mennah Havaalanı'na saldırı için uygun pozisyon ele geçirmiş olduğu belirtiliyor. Türkiye sınırındaki Azez'in 6 km güneyindeki Mennah Askeri Havaalanı, Halep'in kuzeyinde cihatçıların son kalelerinden biri.

ÖSO'YA ŞANTAJ İDDİASI

Reuters, Halep'in kısa bir süre içinde tamamiyle Esad rejiminin eline geçebileceğini aktardı. Bölgedeki muhaliflerin YPG'yi, Suriye rejimi ile ortak saldırı düzenlemekla suçladığını belirten Reuters, bu durumun iç savaşı daha da karmaşık hale getirdiği yorumunda bulundu. Reuters'a konuşan bir muhalif komutan, "Halep'in kuzeyinde Rusya'nın hava korumasını ve Kürt güçlerin desteğini alan rejim ilerliyor. Yeni bir gerçeklik empoze etmeye çalışıyorlar" dedi.

YPG'DEN ÖSO'YA ŞANTAJ

Alman Bild gazetesinin politika editörü Julian Röpcke ise YPG'nin, Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) Azez'in güneyinde bulunan Deyir Cemal'ı kendilerine "teslim etmesini istediğini" iddia etti. Röpcke Twitter'da, "Gülümseyen YPG müttefiklerimiz Esad'ın taarruzundan faydalanarak ÖSO'dan Deyri Cemal'i istiyor. Suriyeli isyancılara şantaj yapıyorlar: Ya bize verirsiniz ya da Ruslar bombalar ve İranlılar işgal eder" diye yazdı.

İSYANCILAR SIKIŞTI

Rejim Tel Rifat'a saldırırken YPG güçleri de Afrin kantonundan Azez'in kırsalına doğru etki alanınını geliştiriyor.(Kaynak: Milliyet)

YPG, Halep\'te İlerliyor

Son Dakika Güncel YPG, Halep'te İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • MEYA FARQİN: Allahım dört parçada savaşan Kürd güçlerine güç ver zaferler nasip eyle...düşmanlarımızı helak eyle...amin. Kürdler mazlumdur, kimsenin topragında gözümüz yok...kendi topraklarımız için savaşıp can veriyoruz...Kürdleri bertaraf etmek isteyenlerin, kirli planların sahiplerini birbirlerine düşür..amin. 66 23 Yanıtla
  • Matkap: Kürdün cesaretini görüyorsunuz Kürdün kürdistanını da göreceksiniz em Kürdün ser bılındın 67 18 Yanıtla
  • KÜRTLER GELİYOR: KÜRTE KIM KEFEN BICMISSE AZRAILI OLACAĞIZ 60 15 Yanıtla
  • manisa: Bu adamlara hellal olsun çok yigit insanlar 46 11 Yanıtla SATILMIŞLAR: hain satılmış pislikler diyecektin herhal yanlış kelime kullandın 0 8
  • Dagaslani577: Konsoloslukların tc bayrağını indirip KCK bayrağını aşmıştır. 28 22 Yanıtla
  • gg: Kafir pyd kafir ypg 15 33 Yanıtla aliaga35: kafirin kim oldugunu sizde iyi biliyorsunuz 6 1
  • zozan: marş ileri hep ileri 36 11 Yanıtla
  • azadi: ypg kendi topraklarini savunyor turkiyeyede hiç zarari yok aksine ordaki türkmenlerin tek savunucusudur ypg bir halk hareketidir ve bütün dünyanin gozünde kahremandirlar ne yazikki turkiyenin gozünde teroristtir ama gün gelir barzani gibi tc nin vazgeçilmez dostu olur birakin bu düşmanca saldirilari 34 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement