Ypg'li Turan Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Ypg'li Turan Hakkari'de Toprağa Verildi

Ypg\'li Turan Hakkari\'de Toprağa Verildi

HAKKARİ (İHA) – Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girişilen çatışmalarda 13 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden YPG’li Cumhur Turan, Hakkari’de toprağa verildi.

05.08.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girişilen çatışmalarda 13 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden YPG'li Cumhur Turan, Hakkari'de toprağa verildi.

Yaklaşık 10 gündür Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen 13 YPG ve YPJ'linin cenazesi, akşam saatlerinde ailelerine teslim edildi. Hakkarili 'Eriş Colemerg' kod adlı Cumhur Turan'ın cenazesi ise ailesi ve Meya-Der tarafından Habur Sınır Kapısı'ndan alınarak Hakkari'ye doğru yola çıkartıldı. Cenaze büyük bir araç konvoyu eşliğinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Esnaf iş yerlerini kapatırken, hastane önünde yapılan saygı duruşunun ardından alınan cenaze şehir girişinde bulunan Sümbül Mahallesi'ne doğru yola çıkartıldı. Vatandaşlar 3 kilometre boyunca yaya olarak cenazeye eşlik ettiler. Ellerinde bir taraftan kına tepsisi diğer taraftan ise çiçekler bulunan vatandaşlar, sık sık barış ve kardeşlik sloganları attılar. Kalabalığın Emniyet Müdürlüğü'nün önünde geçişi sırasında ise olası olaylara karşı partililer güvenlik önlemleri aldı.

YPG'li Turan'ın cenazesi, okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine Hakkari Belediyesi eş başkanları, HDP ve DBP eş başkanları, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cenaze töreni olaysız bir şekilde sona erdi. Kepenk kapatan esnaf ise daha sonra yeniden iş yerlerini açtılar. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ypg'li Turan Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement