YPG'lilerin Cenazesine Başbakan İzni Çıktı Ama, PKK Oyun Oynuyor - Son Dakika
Güncel

YPG'lilerin Cenazesine Başbakan İzni Çıktı Ama, PKK Oyun Oynuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla 13 YPG'linin cenazelerinin "şov ve gösteri" yapılmaması şartıyla Türkiye'ye alındı.

09.08.2015 08:57  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç olayları sonrası başlayan süreçte Bakanlar Kurulu kararı ile Suriye'de ölenlerin cenazesinin Türkiye alınmaması kararlaştırılmıştı.

Bu dönem 13 YPG'linin cenazesi günlerdir sınırda bekletiliyordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla 13 YPG'linin cenazelerinin "şov ve gösteri" yapılmaması şartıyla Türkiye'ye alındığı öğrenildi.

Ancak "Bir daha cenaze gelmeyecek" sözü verilmesine rağmen önceki gün 15 YPG'linin daha cenazesi daha sınıra getirildi ve bu PKK'nın halk ile devleti karşı karşıya getirme planı olarak yorumlandı.

"CENAZELER ALINMAYACAK"

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 22 Temmuz'da Ceylanpınar'da 2 polisin uyurken şehit edilmesi ve bu olayı PKK'nın üstlenmesinden bir gün sonra Bakanlar Kurulu Suriye'de ölen Türk vatandaşlarının yurda alınmamasına yönelik bir karar almıştı.

GÜNLERCE BEKLETİLDİ

Kararın sonrasında 12'si Türk, 1'i Alman vatandaşı 13 YPG'linin cenazesi habur Sınır Kapısı'na getirildi. Bakanlar Kurulu kararı gereğince cenazeler Türkiye'ye alınmadı. Bunun üzerine, bazı HDP milletvekilleri, AK Parti'nin Kürt kökenli milletvekilleriyle temasa geçti. Başbakan Davutoğlu'nun Doğu ve Güneydoğu bölgesi STK'larıyla yaptığı toplantıda da konu gündeme getirildi.

ŞARTLI İZİN ÇIKTI

İki HDP'li milletvekilinin Muhammet Dervişoğlu ile yaptığı görüşmede de bu talep iletildi. Bunun üzerine Davutoğlu'nun talimatıyla cenazelerin geçişine "şov ve gösteri" olmaması şartıyla izin verildi. Bu şartların daha önce PKK'lıların Habur'dan girişinde yaşanan görüntülerin bir daha yaşanmaması sebebiyle konulduğu da konuşuluyor.

SÖZ VERİLDİ AMA...

Bu şartların kabul edilmesi üzerine 4 Ağustos gecesi cenazeler Türkiye'ye alındı. Dervişoğlu ile HDP'lilerin görüşmesinde HDP'lilerin "Bir daha cenaze gelmeyecek" sözünü Başbakan Davutoğlu'na ulaşacak şekilde verdikleri de öğrenildi. Ancak bu söze karşın önceki gün 15 YPG'linin daha cenazesi sınıra getirildi.

PKK'NIN DEVLET İLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRME PLANI

Devlet kanadında yeni cenazelerin getirilmesi PKK'nın "Cenazeler üzerinden siyaset yaparak devleti zora sokma ve vatandaşla karşı karşıya getirerek gerginlik çıkarma" adımı olarak yorumlandı. Yapılan değerlendirmelerde, PKK'nın devlet ile cenaze sahibi aileleri karşı karşıya getirmeyi hedeflediği yorumları yapıldı.

YPG\'lilerin Cenazesine Başbakan İzni Çıktı Ama, PKK Oyun Oynuyor

Son Dakika Güncel YPG'lilerin Cenazesine Başbakan İzni Çıktı Ama, PKK Oyun Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • ÜLKÜ 07: VATAN Bölünsün tüm kürtler kürtistanlarına araya çin setti çekilsin.vize uygulaması başlatılsın.bir düşünsenize kürtsüz bir ülke.İNŞALLAH YA RABBİM O GÜNLERİDE GÖRÜRÜZ. 43 54 Yanıtla
  • antepli: itın cenazesimi olur atın bir derekenarına 46 21 Yanıtla kutadgu: Adamsın antepli... 10 1
  • Salih Has : Türkiye topraklarına gömülmesine şiddetle karşıyım 53 7 Yanıtla
  • Ali: işid patır patır harcıyor pkk lıları puhaaaaaaasss 15 yeni leş 37 18 Yanıtla
  • Sivaslı Bozkurt: yakın bu leşleri, Vatan toprağını kirletmesinler!!!!! 44 9 Yanıtla
  • kokuşurlar inşallah: TC 23 26 Yanıtla
  • ferit.: Hem bu ulkeyi sevmezler.hem burada yasarlar.oldukten sonra bile buraya gomulmek isterler.ne yuzsuz bu insanlar. 40 6 Yanıtla
  • sokeli memoli: Yahu bu kopekleri niye aliyorsunuz .topragimizi pisletmeyelim. 42 3 Yanıtla
  • turan kafkas: yeter be ey devlet .bu leşleri alsanda bu toprak o leşleri kabul etmez topragın mineralerini bozmayn .yakn gitsn .ihanetçi itler .ermeni bozuntuları 33 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement