YPG, Türkiye Sınırında Kırmızı Çizgiyi Aşacak! - Son Dakika
Güncel

YPG, Türkiye Sınırında Kırmızı Çizgiyi Aşacak!

YPG, Türkiye Sınırında Kırmızı Çizgiyi Aşacak!

YPG kaynakları, örgütün Arap müttefikleriyle birlikte Fırat'ın batısına geçerek Türkiye'nin "kırmızı çizgi" olarak nitelediği Cerablus-Azez hattına dev bir operasyon düzenleyeceğini aktardı.

29.01.2016 07:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YPG kaynakları, Ankara'nın PKK'nın Suriye kolu olarak nitelediği örgütün Arap müttefikleriyle birlikte, Türkiye sınırında IŞİD'in kontrolündeki son bölge olan Cerablus- Azez hattına kısa süre içerisinde "dev bir operasyon" başlatacağını söyledi. Türkiye, Fırat Nehri'nin batısında kalan bu bölgeye, YPG'nin girmesini "kırmızı çizgi" olarak nitelemişti.

YPG PLANI DOĞRULADI

Üst düzey bir YPG yetkilisi, Xeber24 haber sitesine yaptığı açıklamada, planın Fırat Nehri'ni geçerek IŞİD'in elinde bulunan Cerablus ve Menbij kasabalarının yanı sıra El Nusra ile Özgür Suriye Ordusu'nun bileşenlerinin bulunduğu Azez'e saldırı düzenlemeyi içerdiğini söyledi. Reuters haber ajansına konuşan YPG kaynakları, söz konusu planı doğruladı.

AZEZ'DE İŞLER KARIŞTI

Operasyon planı, YPG'nin siyasi kanadı olan PYD'nin Türkiye'nin itirazları üzerine Cenevre'de Suriyeli muhalifler ve Beşar Esad rejimini buluşturacak görüşmelere davet edilmemesinin ardından geldi.

Türkiye ve ABD, aylardır Cerablus-Azez hattını IŞİD'den temizleyecek bir plan üzerinde çalışsa da henüz bu konuda ilerleme kaydedilmiş değil. Ankara, Cerablus-Azez operasyonunda karada eğitim verilecek Türkmen ve Arap güçlerin yer almasını isterken, Türkiye ve ABD'nin de operasyona hava saldırıları ile destek vermesi konuşulmuştu.

IŞİD örgütü, 98 kilometrelik Cerablus-Azez hattını kaçakçılık ve yabancı militanların girişi için kullanıyor. Bu nedenle bölgenin IŞİD'den arındırılması örgüte büyük darbe vuracak.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdülrahman, "Azez yakınlarında Türkiye'nin desteklediği isyancıların IŞİD ile savaştığını, ancak son üç aydır bu grupların birbirine düştüğünü" aktardı. Rusya'nın desteğini alan Suriye ordusu ise Manbij'in 50 km güneybatısında IŞİD'in kontrolündeki el-Bab'a doğru ilerliyor.(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel YPG, Türkiye Sınırında Kırmızı Çizgiyi Aşacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement