Yrd.doç.dr. Uludağ: Tüp Bebek Uygulamasında Dünyada 7'nci Sıradayız - Son Dakika
Güncel

Yrd.doç.dr. Uludağ: Tüp Bebek Uygulamasında Dünyada 7'nci Sıradayız

Yrd.doç.dr. Uludağ: Tüp Bebek Uygulamasında Dünyada 7\'nci Sıradayız

, Mikro TESE (normal yolardan sperm bulunamayan erkek hastalarda operasyon ile sperm elde edilmesi), embriyo dondurulup muhafaza edilmesi, sperm ve yumurta dondurulup saklanması, bir takım genetik hastalıkları olan çiftlerde sağlıklı bebek elde edilmesi için preimplantasyon genetik tanı amacıyla embriyodan hücre alınması gibi işlemler başarıyla uygulanmaktadır.

14.03.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

, Mikro TESE (normal yolardan sperm bulunamayan erkek hastalarda operasyon ile sperm elde edilmesi), embriyo dondurulup muhafaza edilmesi, sperm ve yumurta dondurulup saklanması, bir takım genetik hastalıkları olan çiftlerde sağlıklı bebek elde edilmesi için preimplantasyon genetik tanı amacıyla embriyodan hücre alınması gibi işlemler başarıyla uygulanmaktadır. Özellikle kanser hastası olan ve kemoterapi tedavisi alacak hastaların tedavi öncesi sperm yada yumurtalarının saklanarak ileride çocuk sahibi olmak istediklerinde bu hücrelerin kullanılması olanağı sağlanmaktadır. Yine yumurtalık rezervi az olan ya da over kist ameliyatı sonrası yumurtalık rezervi azalacak olan hastalardan işlem öncesi yumurta hücresi dondurup saklama şansı bulunmaktadır."

KAYMAKAMLIKLA BERABER YÜRÜTÜLEN PROJE

Yrd.Doç.Dr. Semih Zeki Uludağ, 2014 yılından itibaren Kocasinan Kaymakamlığı ile hazırladıkları 'Hayaller gerçek oluyor' projesi birlikte tüp bebek projesi yürüttüklerini bildirirken, "Bu proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan 9 çifte tüp bebek tedavisi uygulanmıştır. 4 hastamızda gebelik elde edilmiş olup, 2 hastamız bebeklerini kucaklarına almıştır. Proje kapsamında hasta kabulümüz devam ediyor ve ünitemize başvuran hastaların tedavileri halen yürütülüyor. Maddi durumu tüp bebek tedavisini karşılamayacak olan çiftlere yardımcı olmaktan ve böyle sosyal projede yer almaktan tüp bebek ekibi olarak mutluluk ve gurur duymaktayız" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yrd.doç.dr. Uludağ: Tüp Bebek Uygulamasında Dünyada 7'nci Sıradayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement