Ysk Başkanı Güven'den, Istanbul'daki Terör Saldırısı Hakkında Açıklama - Son Dakika
Güncel

Ysk Başkanı Güven'den, Istanbul'daki Terör Saldırısı Hakkında Açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Türkiye'nin terör bitinceye kadar teröristlerle ve onun arkasındaki güçlerle mücadele edeceğini dünyanın bilmesini istediğini belirtti.

11.12.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Türkiye'nin terör bitinceye kadar teröristlerle ve onun arkasındaki güçlerle mücadele edeceğini dünyanın bilmesini istediğini belirtti.

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) tarafından ülkedeki anayasa referandumu ve yerel seçimi izlemek için davet edilen YSK Başkanı Güven, AA muhabirine Türkiye ile Kırgızistan'ın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güven, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle Kırgızistan'da acı bir haberle uyandığını söyledi. Acının çok büyük olduğunu ifade eden Güven, saldırıda şehit olanların yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

"Türkiye olarak, bu terör hareketi bitinceye kadar teröristlerle ve onun arkasındaki, onları yönlendiren ülkelerle başa çıkacağımızı bütün dünyanın bilmesini istiyorum." ifadesini kullanan YSK Başkanı, Türkiye'nin hainlerle mücadelesini sürdürerek terörün kökünü kazıyacağını dile getirdi.

YSK Başkanı Güven, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili Türk halkına başsağlığı dileğinde bulunan Kırgız yetkililere de kendi ve ülkesi adına teşekkür etti.

Anayasa referandumu ve yerel seçim

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te anayasa referandumu ile birlikte yapılan yerel seçimi gözlemlemek üzere bulunan Güven, seçimi ve oy kullanma sürecini müşahede ettiğini ifade etti.

Güven, ülkede geçmiş yıllarda güven sorunun aşılması anlamında yapılan düzenlemelere değinirken, seçmen kayıtlarının sağlıklı bir şekilde tutulduğunu, sandığın başında oy kullanmaya gelen kişilerin birden fazla oy kullanmasını engelleyecek tedbirlerin alındığını ve elektronik sayım yapan sandıkların kurulduğunu gördüğünü sözlerine ekledi.

Ysk Başkanı Güven\'den, Istanbul\'daki Terör Saldırısı Hakkında Açıklama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ysk Başkanı Güven'den, Istanbul'daki Terör Saldırısı Hakkında Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement