Ysk'nın "Atilla Sertel" Kararı - Son Dakika
Politika

Ysk'nın "Atilla Sertel" Kararı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Anayasa Mahkemesinin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla milletvekili adaylığı iptal edilen Atilla Sertel'e ilişkin kararını hızlandırması gerektiğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi, 8 Haziran Pazartesi günü 'Atilla Sertel'in hakkı ihlal edilmiştir' derse, iş işten geçtikten sonra bu karar alınmış olur" dedi.

07.05.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Anayasa Mahkemesinin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla milletvekili adaylığı iptal edilen Atilla Sertel'e ilişkin kararını hızlandırması gerektiğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi, 8 Haziran Pazartesi günü 'Atilla Sertel'in hakkı ihlal edilmiştir' derse, iş işten geçtikten sonra bu karar alınmış olur" dedi.

Balbay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, YSK'nın, İzmir 2. bölgeden partisinin 6. sıra adayı olan ve "Basın İlan Kurumundaki görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle adaylığını iptal ettiği Atilla Sertel'in, tüm bunların ardından Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduğunu anımsattı.

Anayasa Mahkemesinin, Sertel'in bu konuda yaptığı başvuruyu kabul etmesinin bir ilk olduğuna dikkati çeken Balbay, "Bu aşama, YSK'nın Türkiye'de seçimler için son merci olmadığı anlamına geliyor. Anayasa Mahkemesi, 'Ben YSK'nın kararlarına bakar ve incelerim' demiştir. 'YSK bir karar verdiyse, artık bunun geri dönüşü yok' hükmü de artık ortadan kalkmıştır" diye konuştu.

YSK'nın Sertel için verdiği kararı "siyasal cinayet" olarak değerlendiren Balbay, şunları söyledi:

"Sertel'e 'devlet memuru statüsünde' deniliyor. Basın İlan Kurumu Yasası'nda, 'Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeleri eğer bir suç işlerlerse, devlet memuru gibi yargılanırlar' hükmü var. Atilla Sertel suç mu işlemiştir? Hayır. O zaman YSK'ya göre Sertel, siyasete girme suçu işledi."

Anayasa Mahkemesinden bu konuda sağlıklı, adil bir karar beklediklerini vurgulayan Mustafa Balbay "Sertel'in hakkının iade edilme süreci henüz bitmedi. Anayasa Mahkemesi 8 Haziran Pazartesi günü 'Atilla Sertel'in hakkı ihlal edilmiştir' derse, iş işten geçtikten sonra, bu karar alınmış olur. Bu kararın hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Gürer: AKP İktidarları Döneminde Yaşlı Nüfus Yoksullaştırıldı
    12:19 CHP Milletvekili Gürer: AKP İktidarları Döneminde Yaşlı Nüfus Yoksullaştırıldı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve dedelerin geçinebilmek için çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te Firari Hükümlüler Yakalandı
    12:19 Bozüyük'te Firari Hükümlüler Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Yakalanan hükümlüler, cezaevine teslim edildi. Ayrıca, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamasında ise bir düzensiz göçmen yakalandı ve Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı
    12:16 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı

    Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde düzenlenen iftar programında mahalle sakinlerinin yoğun desteğiyle karşılandı. Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra tüm mahallelerin problemlerini çözmek için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı
    12:11 İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda şüphelilerin örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyette bulundukları, 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü
    12:11 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Akar ABD'nin Maryland eyaletindeki köprü kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Akar ve Rogers, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgesel sorunların çözümü için karşılıklı görüş alışverişine devam edeceklerini ifade etti. Görüşmede ayrıca F-16 tedarik süreci ve terörle mücadele konuları da ele alındı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü
    12:10 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.

  • KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı
    12:09 KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı

    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler hakkında açıklama yaparak, bütün vatandaşları demokrasiye katkı sağlamaya ve oy vermeye davet etti. Odakır, seçimlerin ülkeye hayırlara vesile olmasını temenni etti.

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e yapılacak projeler hakkında bilgi vererek şehrin kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.


Advertisement