YSK, Seçim Rakamlarını Her Partiye Aynı Anda Verecek - Son Dakika
Politika

YSK, Seçim Rakamlarını Her Partiye Aynı Anda Verecek

YSK, 7 Haziran'da seçime girecek partilerin sonuçları eş zamanlı izleyebilmesine imkan veren Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi ile ilgili genelgeyi kabul etti.

05.03.2015 09:04  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da seçime girecek siyasi partilerin sonuçları eş zamanlı izleyebilmesi ve saklayabilmesine imkan sağlayan Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin kullanımını içeren genelgeyi kabul etti.

TÜM PARTİLER EŞ ZAMANLI İZLEYECEK

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Kurul kararında, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin, seçim günü oy verme süresi sonunda YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, çevrim içi ulaşan sandık ölçekli sonuçların, seçime katılan siyasi parti genel merkezlerinde eş zamanlı izlenebilmesi ve saklanabilmesine imkan sağlayan bir sitem olduğu belirtildi.

YURT GENELİNDE BİRLİĞİN SAĞLANMASI AMACIYLA...

Kurul'un, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sağlıklı ve düzenli yürütülüp sonuçlandırılması ve yurt genelinde uygulamada birliğin sağlanması amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi Kullanım Usul ve Esasları Gösterir Genelge'nin kabulüne karar verdiği kaydedildi.

Genelge'de, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'ni kullanacak siyasi parti yetkililerin sorumlulukları, sisteme düşen sonuçların görüntülenmesi ve saklanmasıyla ilgili hususlar yer alıyor.

YSK, Seçim Rakamlarını Her Partiye Aynı Anda Verecek
Kaynak: AA

Son Dakika Politika YSK, Seçim Rakamlarını Her Partiye Aynı Anda Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • @ATABATAK: CHP YE ERKEN VERSİNLER, HAZMETMELERİ ZAMAN ALIYOR. HEP KAFALARI DA GEÇ BASIYOR 5 8 Yanıtla
  • Seçim Gecesi: Geçen seçimi hiç unutmuyorum. . . sandıkların yüzde 30 u açılmışken zafer ilan edildi. Sandıklar açılmasının ardından oy sayımı 2 saat içinde seçim sonuçları yüzde 90 a ulaştı. Komedi gibiydi, oy sayımı sandıklar yüzde yüze ulaşması için sabaha kadar sürdü. . . Hayret ettim. 11 1 Yanıtla
  • ilhanlılar: ysk Türkiyede en önemli ve tarafsız olması gereken anayasal kurumdur. . zira, ülke yönetimini ve demokrasiyi belirliyor. . ama, kuruluş yasası gereği yaptığı işlemlere karşı yargı yollarının kapalı olması ŞEFFAF olmasının önünde engeller var. . bu nedenle, siyasetçiler günü gelir hesap sorulur. . ama, ysk da görev yapan, yüce yargıçlar, kendilerine ve çocuklarına iyi bir miras bırakmak istiyor ise, yarın öteki gün, isimlerinin karartacak basit oyunlara gelmemeliler. . YSK ŞEFFAF OLMALI. TARAFSIZ OLMALI, HER İŞMELİ KAMUYA AÇIK VE DENETLENİR OLMALI. . 2 1 Yanıtla

Advertisement