Ytb Ahıskaya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ytb Ahıskaya Geldi

Ytb Ahıskaya Geldi

Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanı, Tiflis Büyükelçisi Müsteşarı ve Tika yetkilileri Ahıska Türkleriyle Ahıska da buluştu.

27.03.2015 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanı, Tiflis Büyükelçisi Müsteşarı ve Tika yetkilileri Ahıska Türkleriyle Ahıska da buluştu.

Ahıska ya dönen Ahıska Türklerinin sıkıntılarını yerinde görmek ve çözüm bulmak için Ahıska ya gelen Yurt dışı Türkleri ve Akrabalar Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Türkiye Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Aydın Açıkel ve TİKA koordinatörü Mustafa Korkmaz ve Dünya Ahıska Türkleri Birliğinden Burhan ÖZKOŞAR la beraber Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar Gürcistan ın Ahıska Vilayetine gelerek Ahıska ya dönen Ahıska Türkleriyle toplantı yaparak sıkıntılarını dinlediler.

Heyet Ahıska ya gelmeden önce Tiflis ta Gürcistan Cumhur Başkanı ve hükümet yetkilileriyle görüşerek Türkiye Cumhuriyetinin isteklerini ilettiler ve çözüm istediler.

Ahıska da ki toplantıda ise toplantıya katılan Ahıska Türklerinin sıkıntıları dinlendikten sonra yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Dile getirilen işsizlik ve vatandaşlık alamama sıkıntılarına ağırlık verildi. YTB Genel Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Gürcü ce dilinin öğrenilmesini ve eğitimde asla geri kalınmamasının önemini belirterek görüştükleri Gürcistan yetkililerinin konuya çözüm bulacakları müjdesini verdi. Toplantıda ayrıca sürgün döneminde ve ondan sonra da vefat edenlerin ruhları için dua edildi.

Ahıskalılarla yapılan toplantıdan sonra heyet Ahıska Bölge Valisi Akaki MAÇADZE ile görüşerek sıkıntılar ve istekler dile getirildi. Vali gelen heyeti çok güler yüzle karşıladı. Görüşmeler basına kapalı olarak yapıldı.

Valilikten ayrılan heyetin Ahıska da ki son ziyaretleri Ahıska kalesi ve kalede ki Ahmediye Camii oldu. Halen müze olarak kullanılan Ahmediye Camiinin ibadete açılma konusunun ise henüz mümkün olmadığı belirtildi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ytb Ahıskaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement