Ytb Başkanı Bülbül Mardin'de - Son Dakika
Yerel

Ytb Başkanı Bülbül Mardin'de

Ytb Başkanı Bülbül Mardin\'de

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye'nin, dünyanın her tarafından bütün insanlara sahip çıkan bir ülke olduğunu belirtti.

03.07.2015 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye'nin, dünyanın her tarafından bütün insanlara sahip çıkan bir ülke olduğunu belirtti.

Çeşitli temaslarda bulunmak için üzere Mardin'e gelen Bülbül, Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

Artuklu Üniversitesi ziyaretinden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Bülbül, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı olarak Türkiye'ye dünyanın her tarafından öğrenci getirdiklerini söyledi.

"Yurtdışından getirilen öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerde eğitim almalarını, ülkelerine dönüp etkin insan olmalarını bekliyoruz" diyen Bülbül, üniversitede destekleyici çalışmaların olduğunu ifade etti.

Bülbül, "Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları olarak bizim üniversitelerimizin, özellikle Mardin Artuklu Üniversitesi gibi üniversitelerin değişik alanlarda destekleyici çalışmalarımız var. Bölgesel çalışmalar söz konusu olabilir. Irak, Suriye, İran'a ilişkin akademisyenlerle bölge üniversiteleriyle birlikte yapılabilecek pek çok çalışmaları destekliyoruz. İnşallah bundan sonra Artuklu Üniversitesiyle daha yakından çalışacağız" dedi.

Midyat'ta Süryanilerle iftar programında buluşacaklarını kaydeden Bülbül, gençlik köprüleri bağlamında Avrupa'da yaşayan insanlara yönelik farklı projeleri dolduğunu kaydetti.

Hangi renkten olursa olsun, hangi düşünceden olursa olsun dünyanın her tarafından insanları Türkiye'yle ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirten Bülbül, "Geçen yıl bin 500 gencimizi Türkiye'ye getirdik. Buradan ifade ettiğim gibi Türkiye'ye ilgi duyan herkese açık bir program bu. Süryani Cemaati bize başvurmuştu. Avrupa'daki gençlerin, hem Mardin'i hem Midyat'ı ailelerin annelerinin babalarının doğduğu yerleri gezdirmek ve orayla ilişkilerinin geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretler sonrasında olumlu tepki aldıklarını söyleyen Bülbül, "Dün Suriye'den gençlerle iftar buluştuk. Çok pozitif, çok olumlu. Gerçekten onu gözlerinden net bir şekilde okuyabiliyorsunuz" dedi.

Türkiye'nin, dünyanın her tarafından bütün insanlara sahip çıkan bir ülke olduğunu söyleyen Bülbül, "Türkiye, Avrupa'daki vatandaşlarına daha fazla sahip çıkan, onları bulundukları yerlerde daha fazla güçlendirmek isteyen bir ülke. Türkiye, Balkanlarla Kafkaslarla Ordoğuyla Afrikayla kaybolmaya yüz tutmuş ilişkileri yeniden zenginleştirmeye çalışan bir ülke. Bu konuda bizim de verdiğimiz yoğun katkılar var. Bu konuda ayırım yapmaksızın her türlü  kesime sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Uygur Türkleri'ne karşı yapılan saldırıların bir önce sona ermesi gerektiğini de söyleyen Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çin'de Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin yaşadığı sıkıntılar var. Bölgede, Suriye ya da değişik ülkelerde insanlarımıza sahip çıktıysak bu kez Çin'deki Uygurlar'a da aynı şekilde sahip çıkıyoruz. Çin'deki bu insan haklarına aykırı, irade özgürlüğüne aykırı bu uygulamaların bir an önce sona ermesini, insan hakları ihlallerine bir an önce Çin'in gerektiği saygıyı göstermesini bekliyoruz."

Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ise, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kurulduğu andan itibaren ortaya koyduğu vizyonla Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı'nın pratik anlamda yaptıklarına çok yakın bir duruş sergiledikelerini ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bülbül, daha sonra yurt dışından gelen Süryaniler'le iftar programına katılmak üzere Midyat'a gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ytb Başkanı Bülbül Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement