Ytb Yurtdışındaki Süryanileri Türkiye'yle Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Ytb Yurtdışındaki Süryanileri Türkiye'yle Buluşturdu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında yaşayan Süryani vatandaşların çocuklarını Türkiye'ye getirdi.

03.07.2015 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında yaşayan Süryani vatandaşların çocuklarını Türkiye'ye getirdi.

Midyat ilçesine gelen 18-24 yaş aralığındaki 40 kişi, yapacakları gezi ve ziyaretlerde Türkiye'yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

YTB, Gençlik Köprüleri programının,  "Kendi ana vatanlarını yakından tanıma fırsatı bulma" projesi  kapsamında Midyat ilçesinde iftar programı düzenledi.

Süryani gençlerin de katıldığı iftar programında konuşan YTB Başkanı Kudret Bülbül, "Türkiye'ye çok gelemiyorlar. Türkiye'yi unutuyorlar. Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi çok iyi bilmiyorlar. Türkiye'ye aidiyetleri zayıflıyor. Bütün bu açıkları kapatmak üzere 'Gençlik Köprüleri' diye bir program başlattık" dedi.

Bülbül, yurt dışında yaşayan bu topluma ait milyonlarca insanın, Türkiye'yi unutmamasını istediklerini vurguladı.

Bülbül, başlattıkları "Gençlik Köprüleri" programıyla gençlerin Türkiye'yi daha yakından tanımaları ve aidiyet duygularının artmasını hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında geçen yıl dünyanın farklı yerlerinden bin 500 gencin Türkiye'yi yakından görme imkanı sağladıklarını belirten Bülbül, gençlerle Midyat'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Çözüm Süreci

Konuşmasında Çözüm Süreci'ne değinen Bülbül, Türkiye'nin normalleştiği ve süreç ile önemli mesafeler katettiğini kaydetti.

Türkiye'nin geçmişte önemli sıkıntı yaşadığını anlatan Bülbül şöyle konuştu:

"Ancak bu sıkıntılar artık geride kaldı. Geçmişte herkes büyük sıkıntılar yaşadı. O dönemde içine kapanan, farklılıklardan korkan bir Türkiye vardı. 2000'li yıllardan sonra çok önemli mesafeler katedildi. Farklılıkların bu topraklar için bir zenginlik olduğunu unutmuştuk. Süryani toplumunun diğer toplum kesimleri gibi buranın bir parçası olduğunu unutmuştuk. O farklılıklardan korkar hale geldik. Bu korkuların birer zenginlik olduğunu görünce böyle politikalar geliştirince normalleştik. Normalleştikçe korkularımızı aştık. Korkularımızı aştıkça daha fazla rahatladık."

Proje koordinatörü Tuma Çelik ise buradaki değerleri anlatmak yerine, katılımcıların yerinde görmesini istediklerini belirterek, projenin kabulü nedeniyle YTB Başkanlığına teşekkür etti.

Almanya'dan gelen Ninip Yahkup da Türkiye'ye geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Midyat ilçesinde yaşayan Ninve Özgün ise gelen gençlerle kültürlerini paylaştığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ytb Yurtdışındaki Süryanileri Türkiye'yle Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement