Yukarı Karabağ Sorunu - Son Dakika
Güncel

Yukarı Karabağ Sorunu

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov: "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir an önce barış anlaşması üzerinde çalışmaya başlanılmasını önerdi"

08.09.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, ABD'nin Ermenistan-Azerbaycan anlaşmazlığının sonlandırılması ve Yukarı Karabağ sorununun çözümü için bir an önce barış anlaşması üzerinde çalışmalara başlanması önerisinde bulunduğunu söyledi.

Memmedyarov, Avrupa Birliği (AB) Doğu Ortaklığı Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için Azerbaycan'a gelen Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Natalya German'la görüştü.

Dışişleri Bakanlığındaki ikili ve heyetlerarası görüşmenin ardından Memmedyarov ve German ortak basın toplantısı düzenledi.

Soruları da cevaplayan Memmedyarov, Galler'deki NATO Zirvesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin üçlü görüşme gerçekleştirdiğini, ABD'nin önerisiyle yapılan bu toplantının verimli geçtiğini kaydetti.

Toplantıda, Yukarı Karabağ sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğinin konuşulduğunu ifade eden Memedyarov, "ABD net bir öneri getirdi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir an önce barış anlaşması üzerinde çalışmaya başlanılmasını önerdi. Muhtemelen ay sonunda Minsk Grubu'nun ABD'li Eşbaşkanı bölgeye gelecek. Ben de  Ermenistan Dışişleri Bakanı ile ay sonunda New York'ta bir araya geleceğim" dedi.

Olası bir anlaşmanın Madrid Prensipleri'nin temel alınarak hazırlanması gerektiğini savunan Memmedyarov, Ermeni ordusunun işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini, bunun Azerbaycan'ın şartı olduğunu bildirdi. - Bakü

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement