Yüksek Fındık Fiyatı Pestil Sektörünü de Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Yüksek Fındık Fiyatı Pestil Sektörünü de Etkiledi

Giresun'da fındık fiyatlarının 14 lirayı aşması, Şebinkahisar ilçesinde üretilen fındıklı pestil ürünleri fiyatının yüzde 25 artmasına neden oldu.

07.10.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da fındık fiyatlarının 14 lirayı aşması, Şebinkahisar ilçesinde üretilen fındıklı pestil ürünleri fiyatının yüzde 25 artmasına neden oldu.

Pestil üreticisi Atilla Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda klasik pestil ürünlerinin yanı sıra muska, şebin ballısı, fındıklı pestil, sarma, çoko pestil ve fındıklı ezme gibi içerisinde bol miktarda fındığında yeraldığı birçok pestil çeşitlerini tezgahlarını süslediğini söyledi.

Fındıklı pestil ürünlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Tiryaki, her yıl tonlarca fındıklı ürünü Türkiye ve yurtdışına gönderdiklerini kaydetti.

Tiryaki, fındık ürünündeki fiyat artışının pestil sektörünü de olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Fındık fiyatındaki artış pestil üreticileri olarak bizleri de olumsuz etkiledi. Geçen yıl bu aylarda 5-6 liradan aldığımız fındığı, bugünlerde 14 liradan alıyoruz. Bu da bizim maliyetlerimizi artırdı. Fındıklı pestil fiyatları ürün fiyatındaki yükselme nedeniyle yüzde 25 artmasına neden oldu. Bir kaç ay önce kilogramını 20-30 lira arasında sattığımız fındıklı pestil ürünlerinin fiyatları bugünlerde 25 ila 40 liraya yükseldi" dedi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksek Fındık Fiyatı Pestil Sektörünü de Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement