Yüksek Tüketim Projesi, Kocaeli'ye 25 Milyon Lira Kazandırdı - Son Dakika
Yerel

Yüksek Tüketim Projesi, Kocaeli'ye 25 Milyon Lira Kazandırdı

Yüksek Tüketim Projesi, Kocaeli\'ye 25 Milyon Lira Kazandırdı

Kocaeli Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği su tüketimlerinin kontrol altına alındığı Yüksek Tüketim Projesi, Kocaeli'ye 25 milyon lira kazandırdı.

11.03.2015 20:29  Güncelleme: 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği su tüketimlerinin kontrol altına alındığı Yüksek Tüketim Projesi, Kocaeli'ye 25 milyon TL kazandırdı.

Bir yıldır tam anlamıyla uygulanan sistem toplam gelirin önemli bir parçasını oluşturan ve ekonomide belirli bir ağırlığı olan müşteriler için uygulanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Akıllı Su Sistemi Sempozyumu'nda Yüksek Tüketim Projesi büyük ilgi gördü. Proje'nin sunumunu İSU Abone İşleri Daire Başkanı Uğur Susoy, uygulamalı tanıtımını ise İçme Suyu ve Kanal Daire Başkanı Harun Bıçakcı yaptı. Toplam gelirin önemli bir parçasını oluşturan ve ekonomide belirli bir ağırlığı olan müşterilerin tüketimlerine yönelik hazırlanan sistemle ilgili bilgiler veren İSU yetkilileri bu sistem sayesinde Kocaeli'nin hem bu müşteriler hem de Kocaeli genelinde çok önemli kazanımlar elde edildiğini belirtti.

Yüksek tüketimli abonelerin su tüketimlerini kontrol altına alındığı sistem yaklaşık 1500 abone üzerinde uygulanıyor. Toplam abone sayısının binde 1'ini oluşturan ama toplam tahakkukun yüzde 32'sini oluşturan abonelere yapılan uygulama ile su kaynaklarının daha verimli kullanılması, kayıt dışı su kullanımı ile sayaç ölçüm performansının takip edilmesi, etkin tahakkuk yapılması hedefleniyor.

Aylık 500 metre küp üzeri su tüketimi bulunan abonelere uygulanan sistem ile yıllık yüzde 37'lik tahakkuk artışı ile Kocaeli'ye 25 milyon TL kazandırılmış oldu. Kayıpların minimuma indirilmesiyle kazandırılan bu rakam ile her yıl 4 adet Kandıra Cebeci Atık Su Arıtma Tesisi, 1 adet orta büyüklükte baraj gibi birçok yeni yatırım Kocaeli'nin hizmetine sunulabilecek.

Proje kapsamında kurulan sistem ile sayaç endeksleri ve saatlik tüketimler merkezi bir yazılım ile uzaktan hızlı ve güvenilir şekilde M2M hatları üzerinden okunmaktadır. Su temin noktasında, sayaçtan önceki şebeke veya abone hattı üzerindeki basınç ölçülerek değerler saatlik olarak sisteme iletilmektedir.

Sistem sayesinde minimum ve maksimum anlık tüketim ve şebeke basıncı ile sızıntı, bloke olmuş arızalı sayaç, sayacın ölçebileceği en küçük ve en büyük debi limitlerinin kayıtları tutulabilmektedir. Bu bilgiler kaydedilerek ihtiyaç olduğunda analizler ve raporlamalar yapılabilmektedir. Abone yönetim sistemine veri aktarımı sağlanmaktadır. Su tüketimleri abonelerce internet üzerinden izlenebilmektedir. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksek Tüketim Projesi, Kocaeli'ye 25 Milyon Lira Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement