Yüksekdağ Alevi Vatandaşlarla Oruç Açtı - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ Alevi Vatandaşlarla Oruç Açtı

Yüksekdağ Alevi Vatandaşlarla Oruç Açtı

HALKLARIN Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muharrem ayı nedeniyle Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'nde düzenlenen iftarda vatandaşlarla oruç açtı.

09.10.2016 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALKLARIN Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muharrem ayı nedeniyle Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'nde düzenlenen iftarda vatandaşlarla oruç açtı. 10 Ekim'de Ankara Gar'ında meydana gelen patlamanın birinci yıldönümü olduğunu hatırlatan Figen Yüksekdağ, "Ne mutlu ki bizler yoldan ayrılmayanlarız. Ne mutlu ki bu yoldaki her çileyi, her zulmü birliğimizle, gücümüzle, direnişimizle aşanlarız. Bugün bizlere yaşatılan Kerbela'lara karşı her yerde gücümüzü, birliğimizi, direnişimizi büyütmenin zamanıdır. Türkiye'nin dört bir yanında siyasi iktidar zihniyeti tarafından inancın, kültürün, değerlerin inkar edildiği, zulmün bin bir türlüsünün bizlere dayatıldığı bugünlerde bu sofradaki yan yanayız. Geride bıraktığımız 1 yıllık süre içerisinde nice acıların nice yasların içinden yürüyüp geldik dedi.

Alevi vatandaşlara hitap eden kanalların kapatıldığını söyleyen Yüksekdağ, "Televizyonlarda Muharrem lokmalarını veren, sözümüzü yaşatan yayın kuruluşlarını kapatarak gerçeği karartmayı başaramazsınız. Her yerde ses olacağız, ışık olacağız, direnç olacağız. Değerlerimizi, kültürümüzü yaşattık, yaşatmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ Alevi Vatandaşlarla Oruç Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement