Yüksekdağ Bir de Ölümü Adam ve Madam Diye Ayırıyorlar - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ Bir de Ölümü Adam ve Madam Diye Ayırıyorlar

Yüksekdağ Bir de Ölümü Adam ve Madam Diye Ayırıyorlar

* HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,"(CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ) Türkiye halklarına ve kadına sundukları tek siyaset ölüm siyaseti.

22.10.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,

"(CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ) Türkiye halklarına ve kadına sundukları tek siyaset ölüm siyaseti. 'Ölümlerden ölüm beğenin' diyorlar. Bir de ölümü adam ve madam diye ayırıyorlar. Bunu yaparken, sadece kadınla erkeğin ölümünü ayırmakla kalmıyorlar, aynı zamanda inançları ayırıyorlar"

"(HDP'Lİ BELEDİYELERE KAYYUM ATAMALARI) Onlar 24 belediyeye kayyum atadılar. Karakola çevirdikleri o belediye binalarında eş başkanlarımız giremiyor. Çalışanlar ise bir polis merkezine girer gibi giriyorlar. Ancak hayat, mücadele bizim varlığımız o belediye binalarının dışında gürül gürül akmaya devam ediyor"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL,DHA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'da partisinin Kadın Meclisi tarafından, 'Kadınlar Yerel Yönetimlerini Tartışıyor' konulu programa katıldı. Açılış konuşmasını yapan Figen Yüksekdağ, yerel yönetimlerde kadınların elde ettiği kazanımların Türkiye açısından tarihsel denilebilecek önemli kazanımlar olduğunu, bunların da uzun yıllar boyunca devam eden kadın özgürlük mücadelesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

"103 BELEDİYEDE EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLDİ"

Yerel yönetimlerde HDP'li 103 belediyede eş başkanlık sisteminin fiili olarak uygulandığını anımsatan Yüksekdağ, "Yerel yönetimlerde eş başkanlık temsiliyeti bürokratik olarak kağıt üzerinde kabul edilmiyor ancak 103 belediyemizde bu uygulama hayata geçirildi" diye konuştu.

KAYYUM ELEŞTİRİSİ

HDP'li belediyelere yönelik kayyum atamalarını eleştiren Figen Yüksekdağ, kayyum atamalarıyla halkın demokratik temsil hakkına ve yerel yönetimlerde kadının siyasetteki iradesine darbe yapıldığını ifade etti.

Yüksekdağ, "Kayyum atanan yerlere bakın; yerel mülki amirler, merkezi yönetimin memurları seçilmiş belediye başkanları yerine atanmış durumda. Bir atanmış mülki amir var bir de onun yardımcısı...Yani kayyum atanan yerlerde ilk yaptıkları şey dağıtmak, berhava etmek oldu. Resmi olarak tanımadıkları engel çıkardıkları eş başkanlık sistemini filili bir yönetim gücü olmaktan çıkarıyorlar. İkincisi ise kadının bütün soluk alma ve yaşama alanlarına darbe indirilmiştir" dedi.

24 BELEDİYEYE KAYYUM ATADILAR

Figen Yüksekdağ, "Onlar 24 belediyeye kayyum atadılar. Karakola çevirdikleri o belediye binalarında eş başkanlarımız giremiyor. Çalışanlar ise bir polis merkezine girer gibi giriyorlar. Ancak hayat, mücadele bizim varlığımız o belediye binalarının dışında gürül gürül akmaya devam ediyor. Sizler sadece o karakola çevirdiğiniz binalarda varsınız. Bizler her sokakta, her mahallede her fırında her atölyede her yerde bizler varız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi ölmek var" sözlerine değinen Figen Yüksekdağ şunları söyledi: "Türkiye halklarına ve kadına sundukları tek siyaset ölüm siyaseti. 'Ölümlerden ölüm beğenin' diyorlar. Bir de ölümü adam ve madam diye ayırıyorlar. Bunu yaparken, sadece kadınla erkeğin ölümünü ayırmakla kalmıyorlar, aynı zamanda inançları ayırıyorlar. Bakın bu bir tek Türkiye'deki siyasi iktidara ve bu siyasi iktidarın temsilcisi saraydaki zata mahsustur, bir cümleye birden çok nefret, hakaret ve ölüm cümlesi sığdırmak."

"İNSANLAR ADAM OLARAK DA ÖLEBİLİR KADIN OLARAK DA"

"İnsanlar adam olarak da ölebilir kadın olarak da ölebilir" diyen Yüksekdağ, "Bizler ölümlerden ölüm seçmek zorunda değiliz, yaşam seçeriz. Bizim nezdimizde en kötü ölüm bir diktartör gibi ölmektir. Önemli olan onurla yaşamak, ne olursa olsun bir diktatör, bir zalim gibi ölmemek. Haksızlıkların, hukuksuzlukların ve bilcümle kötülüklerin sorumlusu olarak anılacaksa birileri öldükten sonra yaşamının da tarihte bıraktığı bir iz olmayacaktır. O nedenle ölüm güzellemesi yapanların bu seçeneği de düşünmesi gerekir. Bir diktatör gibi ölmemek, öldükten sonra arkanızdan kurulacak güzel, iyi cümleler olması için bir yaşam duruşu olma kaygısını da gütmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

Figen Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından Kadınların Yerel Yönetimleri Raporu'nun sunumu yapıldı. Etkinliğe TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak ile HDP'li çok sayıda kadın siyasetçi katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ Bir de Ölümü Adam ve Madam Diye Ayırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement