Yüksekdağ: Biz Barajın Altında Kalırsak, Sivil Darbe Yoluyla Yapılmıştır - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ: Biz Barajın Altında Kalırsak, Sivil Darbe Yoluyla Yapılmıştır

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki sivil darbe yoluyla yapılmıştır" dedi.

19.04.2015 17:50  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki sivil darbe yoluyla yapılmıştır" dedi.Partisince kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Yüksekdağ, son zamanlarda iktidar partisi cephesinde yaşanan gelişmelerin Türkiye'de hak ve özgürlükler alanını ciddi şekilde tehdit ettiğini ileri sürerek, kritik bir süreç içerisine girildiğini söyledi.Demokrasiye, temsile sahip çıkmanın, 2015 seçimlerinde halkın barış, demokrasi beklentisine uygun şekilde gerçekleşmesini sağlayabilmenin siyasi sorumlulukların başında geldiğini anlatan Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Ama ne yazık ki bu siyasi sorumluluğu bizden önce üstlenmesi gereken hükümet partisi, siyasi iktidar çok büyük ve tarihsel bir sorumsuzluk sergiliyor. Bütün Türkiye toplumu çatışma, gerilim dilinin ve çözümsüzlük siyasetinin, bunun açığa çıkardığı sonuçların yükünü ve ağırlığını taşımak zorunda kaldı. Artık Türkiye ve bütün halklarımız bu ağırlığı atmak istiyor. Siyasi iktidar 13 yıl boyunca bu ağırlığı hafifletmedi. Barış ve demokrasi sorununu çözmeyerek toplumumuzun üzerindeki basıncı gittikçe ağırlaştırdı."HDP'nin büyük bir yükselişe geçtiğini ve bu yükselişin devam ederek genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşacaklarını savunan Yüksekdağ, Ağrı'da yaşanan gelişmeleri ise provokasyon olarak değerlendirdi.Yüksekdağ, gerek genel merkezlerine yönelik silahlı saldırı olayının gerekse Ağrı'da yaşanan gelişmelerin büyük bir provokasyonun ürünü olduğunu iddia ederek, "Provokasyonların arkasında bir terör örgütü var. Genel merkezimizi hangi terör örgütü kurşunladı, kim azmettirdi. Bunun açıklamasını yapmaları lazım" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "HDP'nin baraj altında kalması durumunda HDP'yi ve Türkiye'yi nasıl bir süreç bekliyor?" sorusuna ise Yüksekdağ, şu yanıtı verdi: "HDP'nin baraj altında kalacağını düşünmüyoruz. Baraj altında kalmayı, hükümetin durmadan söylediği ve temenni ettiği 'uğursuz kehanet' olarak değerlendiriyorum. Baraj altında kalmamız ise normal yollardan olmayacaktır. HDP'yi ancak bir darbeci yaklaşımın sonucu olarak baraj altında görebilirsiniz. Bizim yanımızdakiler veya karşımızdakiler, bütün kesimler tarafından HDP barajın üstündedir. Ama bıçak sırtı durum hala aşılmış değil. Bütün halklarımız, 'HDP barajın üstündedir, HDP barajı aşmalıdır, geçmelidir' diyebiliyor. Türkiye toplumu almış başını gitmiş, HDP'yi barajın üstüne çıkarmış."Yüksekdağ, partilerine yönelik saldırılara rağmen soğukkanlı duruşlarını sergilemeye devam edeceklerini bildirerek, "Baraj konusunda doğal bir ihtimalin olmadığını düşünüyoruz ama zoraki bir biçimde, anti demokratik saldırılar ve darbe girişimleri yaşanabilir. Hükümet kaynaklı darbe girişimleri karşımıza çıkabilir. Ancak HDP barajın altında öyle bırakılabilir. Biz barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki sivil darbe yoluyla yapılmıştır. Hükümetin merkezinde durduğu bir sivil darbe yoluyla gerçekleştirilebilir, başka yolu yoktur" iddiasında bulundu.Toplantı sonunda beraberindeki milletvekili adayları ile Erciş ilçesine geçen Yüksekdağ, burada seçim bürosunun açılışına katıldı. Yağmur altında konuşmasını yapan Yüksekdağ, açılış sonrası ilçeden ayrıldı.

Yüksekdağ: Biz Barajın Altında Kalırsak, Sivil Darbe Yoluyla Yapılmıştır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ: Biz Barajın Altında Kalırsak, Sivil Darbe Yoluyla Yapılmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement