Yükseköğretim Öğrencilerine İşbaşı Eğitim Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Yükseköğretim Öğrencilerine İşbaşı Eğitim Protokolü İmzalandı

Yükseköğretim Öğrencilerine İşbaşı Eğitim Protokolü İmzalandı

“İş’te İşkur İş’te istihdam” kariyer günleri etkinliği Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İÇDAŞ kongre merkezinde gerçekleştirildi.

19.05.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İş'te İşkur İş'te istihdam" kariyer günleri etkinliği Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İÇDAŞ kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Protokol, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metehan Uzun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Selçuk Semizoğlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak arasında imzalandı. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan yaptığı açıklamada, "Protokol ile üniversite öğrencileri meslekleri ile ilgili bilgi, beceri ve deneyimlerinin arttırılmasında isteğe bağlı ya da zorunlu stajlarını İş Kurumu'nun "İşbaşında Eğitim Programı (İEP), "Kapsamında gerçekleştirebilecekler. Programdan faydalanmak isteyen öğrenciler öncelikle İŞKUR'a kayıt olmalılar. Öğrencilerin İEP kapsamında gerçekleştirdikleri stajlarda fiili olarak işe gittikleri gün için katılımcı zaruri giderleri, gerektiği durumlarda iş kazası ve meslek sağlığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Protokol kapsamında ayrıca İŞKUR tarafından öğrencilerin meslek hayatları öncesinde kariyer gelişimine yönelik eğitimler düzenlenecek. 15-16 Mayıs 2015 tarihlerinde iki gün süre ile devam edecek Çanakkale Kariyer Günleri ile bölgemizde faaliyet gösteren işletmeler ile çalışma hayatına yeni atılacak olan eğitimli/nitelikli gençleri buluşturarak, gençlerin sektörler ve firmalar hakkında bilgi sahibi olmasına ve iş bulmasına aracılık etmek, öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı olmak, aynı zamanda kurum ve kuruluşların nitelikli iş gücüne erişimini kolaylaştırma amacıyla düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında öğrenciler çalıştıkları gün başına 36,5 TL ücret alacaklar, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası prim giderleri de İŞKUR tarafından ödenecek. Öğrenciler destekten 160 iş günü süresince faydalanabilecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yükseköğretim Öğrencilerine İşbaşı Eğitim Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement