Yüksekokulda İkinci Bir Bölüm Daha Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Yüksekokulda İkinci Bir Bölüm Daha Açılıyor

Yüksekokulda İkinci Bir Bölüm Daha Açılıyor

4 yıllık eğitim verecek olan Çocuk Gelişimi Bölümü'nden sonra Paramedik Bölümü'de 2016 yılında öğrenci almaya başlayacak.

29.01.2016 08:20  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te bir üniversite açılması konusunda girişimlerde bulunan Belediye Başkanı Mahmut Badem, bu yıl kapatılacak olan Sağlık Yüksekokulu yerine ikinci bir bölümün daha açılacağı müjdesini verdi.

1996 yılından bu yana ilçede hizmet veren Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bu yıl son öğrencilerini mezun ederek, kapatılacaktı. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem'in girişimleri sonucunda kapatılacak olan yüksekokulun yerinde ilk olarak Çocuk Gelişimi Bölümü açılması sağlandı. Yapılan görüşmeler sonucunda ikinci olarak Paramedik Bölümü de açılıyor. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem;"İlçemizin gelişimi için her konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kapatılma noktasında olan yüksekokulun yeniden eğitim vermesi için çaba gösterdik. İlk olarak Çocuk Gelişimi Bölümü açıldı. Ege Üniversitesi Rektörümüzle görüşmelerimiz sonucunda ikinci bir bölümün daha açılması sağlandı. Bu son derece mutluluk verici bir gelişme" dedi.

Başkan Mahmut Badem'in girişimleriyle Ege Üniversitesi Ödemiş Ziraat Yüksekokulu'nda Veterinerlik ve Orman Teknikerliği bölümleri de açıldı.

Paramedik nedir?

Paramedik Bölümü mezunları; acil servis ve ilk yardım uzmanlığı, ambulans operatörlüğü gibi özelliklere sahip sağlık görevlisi olarak hizmet vermektedirler.

112 istasyonunda doktor yoksa ekip amiridir ama paramedikler doktorun alternatifi değil, ikisi farklı alanlarda çalışmak üzere eğitim alırlar. Ülkemizde hekim bulunmayan tüm acil yardım ambulanslarında paramedik bulunması zorunludur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksekokulda İkinci Bir Bölüm Daha Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement