Yüksekova'da 3 Askerin Şehit Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da 3 Askerin Şehit Edilmesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 22 yaşında şehit olan jandarma er Ramazan Köse, yarın memleketi Artvin'in Borçka ilçesinde düzenlenen tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacak Şehidin annesi Gülsen Köse: "Oğlum ile ölümünden bir saat önce konuştum.

26.10.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 22 yaşında şehit olan jandarma er Ramazan Köse, yarın memleketi Artvin'in Borçka ilçesinde düzenlenen tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Artvinli jandarma er Ramazan Köse'nin cenazesi, Van'daki Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle memleketi Artvin'e gönderilmek üzere Trabzon Havalimanı'na getirildi. Şehit Köse'nin cenazesi, havalimanında düzenlenen tören sonrası karayolu ile memleketi Artvin'e gönderildi.

Ambulansla Borçka ilçesine getirilen şehidin naaşı, askeri manga eşliğinde araçtan alınarak babaevine götürüldü. Bu sırada ilçe sakinleri tekbir getirdi.

Ramazan Köse'nin cenazesinin yarın öğle namazında Borçka ilçesindeki Merkez Cami'de kılınacak cenaze namazı sonrası Borçka Şehitliği'ne defnedileceği belirtildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, beraberindeki İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, bazı daire amirleri ile çok sayıda vatandaş, Köse ailesinin Aksu Mahallesi'ndeki babaevine geldi.

Cirit ve beraberindekiler şehit Ramazan Köse'nin babası Begcan Köse, annesi Gülsen Köse ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Cirit, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Sözün bittiği noktadayız. Acımız büyük. Şuraya gelen tün Borçkalılar ve dışarıdan gelen arkadaşlarımız gibi biz de şehit ailemizin acılarını paylaşmak istiyoruz. Başları sağ olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Allah şehit ailemize ve milletimize sabırlar versin" dedi.

Ramazan Köse'nin Artvin'in 48'inci, Borçka'nın ise 7'nci şehidi olduğunu söyleyen Cirit, şunları kaydetti:

"Bütün dünya şunu bilsin ki bir Ramazan gider bin tane Ramazan gelir. Bir Artvinli gider bin Artvinli gelir. Biz bu toprakları kolay vatan yapmadık. Bu topraklar bize kolay yurt olmadı. Bu coğrafya öyle güzel bir coğrafya ki bütün her kesimin gözünün üzerinde olduğu bir coğrafya. Eğer biz güçlenirsek Türk dünyası güçlenir, tüm mazlumlar güçlenir, İslam dünyası güçlenir. Küresel bir güç olarak ortaya çıkarız ama biz güçlenmeyelim diye içerideki hainlerle işbirliği yaparak bugün bize nereden zarar verebiliriz diyen bazı ülkeler bazı kişilerle karşı karşıyayız."

Cirit, Köse'nin milletinin güvenliği için şehit olduğunu söyleyerek, "Bu ülke bütün etnik unsurlarıyla bir ve bütün. Bütün etnik unsurlarıyla büyük bir ülke. Bizim kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını bütün dünyanın bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Anne Köse: "Benim içime düşen ateş başka annenin içine düşmesin"

Ramazan Köse'nin annesi Gülsen Köse ise "Seni vatana şehit verdim kınalı kuzum. Seni kınaladım da yolladım" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Anne Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Benim içime düşen ateş başka annenin içine düşmesin" dedi.

Oğlunun bekar olduğunu ifade eden anne Köse, "O benim kınalı kuzumdu. Oğlum ile ölümünden bir saat önce konuştum. Benimle vedalaşıp 'Hakkını helal et' dedi. Ben hakkımı helal etmişim sende helal et yavrum dedim. Bu acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Oğlumu en son dağıtım izninde gördüm. İzinde 3-4 gün kaldı. Kendisini bir daha görmedim, izine de gelmeyecekti zaten" diye konuştu.

Ramazan Köse'nin şehit olduğunu evine gelen askerlerden öğrendiğini de anlatan Gülsen Köse, olaydan önce telefonla aradığı oğluna iki saat ulaşamayınca şehit olduğunu anladığını da sözlerine ekledi.

Şehit Köse'nin ağabeyi Ufuk Köse de kardeşiyle şehit olmadan 2 saat önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Acımız büyük. Vatan sağ olsun" dedi.

Ramazan Köse için baba evinde Yasin-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okundu. Babaevine Türk bayrağı asılan şehit Köse'nin ailesinin oturduğu mahalle de Borçka Kaymakamlığı ve Borçka Belediyesi tarafından Türk bayrakları ile donatıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da 3 Askerin Şehit Edilmesi - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement