Yüksekova'da 3 Askerin Şehit Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da 3 Askerin Şehit Edilmesi

Konya'daki şehidin baba evini ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, kendisini arayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, şehidin babası Duran Gülle ile görüştüğünü ve taziyelerini bildirdiğini belirtti Elvan: "Üç kardeşimizi haince, kalleşçe katlettiler.

27.10.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'daki şehidin baba evini ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kendisini telefonla arayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, şehit Ramazan Gülle'nin babası Duran Gülle ile görüştüğünü ve taziyelerini bildirdiğini belirtti.

Elvan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin, Konya'nın Çeltik ilçesindeki cenaze törenine katıldıktan sonra baba evini ziyaret etti.

Şehit yakınlarına baş sağlığı dileyen Elvan, daha sonra Çeltik Belediyesi'ne geçti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, "Üç kardeşimizi haince, kalleşçe katlettiler. Bunu yapanları lanetliyoruz, kınıyoruz" dedi.

Elvan, çözüm sürecine karşı, bölge halkının müspet yaklaşımı olduğunu belirterek, "Bölgedeki vatandaşlarımızın çözüm sürecine bağlılığı, Hükümetimizin bu anlamda atmış olduğu adımlar, bazı iç ve dış mihrakları rahatsız etti. Yine Türkiyemizi karıştırmaya, insanlarımızı provoke etmeye çalışıyorlar. Bunu yapanlar içeriden veya dışarıdan kim olursa olsun, mutlaka karşılığını bulacaktır, hesabını vereceklerdir" diye konuştu.

"HDP çözüm sürecini sabote ediyor"

"PKK terör örgütü ve onun uzantısı görünümü arz eden HDP'nin gerçekten çözüm sürecini sabote etmeye yönelik girişimleri olduğunu görüyoruz" diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinden rahatsız olduklarını görüyoruz. Kobani bahane edildi. Halkı sokağa çıkmaya ve şiddete teşvik ettiler. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Kamu düzeni mutlaka sağlanacaktır. Şiddete yönelik girişimde bulunan kim olursa olsun ona karşı zaten tedbirlerimizi açıkladık. Son derece sert ve katı tedbirlerimiz olacaktır. Özellikle şiddete yönelik tedbirin alınması, bir anlamda vatandaşımızın yaşam ve özgürlük hakkının güvence altına alınması demektir. Eğer vatandaşımızın bu hakları elinden alınıyorsa orada demokrasiden bahsetmek mümkün değil. Öncelikli olarak vatandaşlarımızın yaşam hakkını sağlamamız lazım."

Birçok kez Doğu ve Güneydoğu bölgelerine gittiğini anlatan Elvan, bölge halkının terör örgütü tarafından baskı gördüğü şikayetleriyle karşılaştığını aktardı.

Elvan, PKK'nın bölgedeki iş adamlarına, siyasetçilere ve vatandaşlara baskı yaptığına dikkati çekerek, "Bugün PKK ve onun uzantıları, siyasi parti olarak da HDP, bir anlamda geçmişte yaşanan vesayet anlayışını oluşturmaya çalışıyor. Bugüne kadar biz hiçbir vesayete izin vermedik, buna da izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yüksekova'daki saldırılarla ilgili gözaltına alınan kişilere ilişkin bir soru üzerine Elvan, "Bana ulaşan bilgi, gözaltına alınanların olduğu yönünde. Daha net bilgiyi İçişleri Bakanımızdan alırsınız" dedi.

"Başbakan Davutoğlu şehit babasını aradı"

Elvan, taziye ziyareti sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini aradığını, şehit Ramazan Gülle'nin babası Duran Gülle ile görüşerek, taziyelerini bildirdiğini söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da 3 Askerin Şehit Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement