Yüksekova'da Bayram Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Bayram Hazırlığı

Yüksekova\'da Bayram Hazırlığı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardıdan evlerine dönen kadınlar Ramazan bayramı hazırlıklarına başladı.

26.06.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardıdan evlerine dönen kadınlar Ramazan bayramı hazırlıklarına başladı. Evlerinde düzenleyebildikleri bölümlere yerleşen kadınlar, biran önce evlerinin yeniden yapılmasını ve normal hayata dönmek istediklerini söyledi.

Türkiye'yi bayram heyecanı sararken, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de buruk hazırlık var. Operasyonların ve sokağa çıkma yasağının bitmesi ardından ilçeye dönenler yıkıntılar arasından çıkardıkları malzemelerle evlerinin sağlam kalan bölümlerine yerleşti. Ramazan bayramının yaklaştığı şu günlerde ise oparasyonun yoğun olarak yapıldığı Orman Mahallesi'ndeki kadınlar zor da olsa bayram için temizlik yapmaya başladı. Halılarını yıkayıp evini temizlemeye çalışan Zini Ölmez, barış istediklerini belirterek,"Artık bu topraklara barış gelsin. Zulüm içinde yaşam mücadelesi veriyoruz. Kurşun izleri arasında yeni bir hayat kurmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede evlerimiz yapılır ve bizde huzura kavuşunuz" dedi.

- Ksekovahakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Bayram Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement