DBP: Polis Yüksekova'da İnfaz Yaptı - Son Dakika
Güncel

DBP: Polis Yüksekova'da İnfaz Yaptı

DBP: Polis Yüksekova\'da İnfaz Yaptı

DBP Hakkari Eş Başkanları Yüksekova'da Rojhat Özdel'in ölümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

07.12.2014 14:42  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari Eş Başkanları; Musa Çiftçi ile Rahmi Temel, Hakkari il Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, DTK Hakkari Delegesi Hatice İdem, DBP Kadın Meclisinden Sinem Duran, Yüksekova'da Rojhat Özdel'in ölümü ile ilgili basın açıklaması yaptı. DBP İl Eş Başkanı Çiftçi, polisin Yüksekova'da infaz yaptığını öne sürerek şöyle dedi:

"Geçen sene Yüksekova İlçesi'nde 3 arkadaşımızın polis tarafından vurularak şehit edilmesinden dolayı bir yürüyüş ve basın açıklaması vardı. Bu açıklamadan sonra polis 17 yaşındaki bir gencimizi sokak ortasında infaz etmiştir. Bizce bu olay Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Hakkari'ye özgü konsept çerçevesinde Hakkari Valisi ve Yüksekova Kaymakamı'nın da içinde bulunduğu bir provakasyondur. Her ne kadar Hakkari Valisi dün gece alalacale bir basın açıklaması yaparak söz konusu şahsın maskeli olduğu, silahla olduğu, uzun menzilli silahların olduğu, devlet kurumlarına ateş edildiği açıklandıysa da bu gerçekle hiç bir şekilde bağdaşmıyor. Bu yeni çıkardıkları yasanın bundan sonra nasıl yürürlüğe konulacağının da bir göstergesidir. Bu tarz açıklamaları asla kabul etmiyoruz. Bu açıklamayı da kınıyoruz. Olan tek şey Hakkari Valisi ve Kaymakamının da içinde bulunduğu yargısız bir infazdır. Gencecik bir gencimizin vurulma olayıdır. Biz tüm Hakkari halkını, Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde uygulanan bu konsepti boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Hakkari'deki bütün kurumlarımız bir araya gelerek yarın şehir merkezinde bu olayı kınama amaçlı bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Yapacağımız yürüyüşe bütün Hakkari halkını davet ediyoruz."

Çiftçi, bir gazetecinin Hakkari Valiliğinin konuyla ilgili açıklamasını hatırlatarak yönelttiği soruya şu yanrıtı verdi;

"Söz konusu şahıs evinin 100 metre uzağındaki Esentepe Mahallesi İpekyolu Caddesi'ndeki Han Petrol civarında vurulmuş. Bunun hiçbir devlet kurumuyla ilgili silahlı saldırı olacağına inanmıyoruz. Çünkü Yüksekova'da aldığımız bilgiler, Yüksekova'da hiç bir silahlı çatışmanın olmadığıdır. Zaten günlerdir polis tarafından insanlar sürekli provake edilerek, sürekli gaz bombaları atılarak sokakları terörize ettiğini biliyoruz. Biz bu konuda gerkeli uyarılarımızı söylemiştik. Biz bundan sonra Hakkari'de, Yüksekova'da işlenecek bütün polis cinayetlerinde bu açıklamaları göreceğiz."

Ölüm olayı ile ilgili HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan da yaşanan ölüm olayında polisi suçladı. Canan, bir gencin çok sayıda zırhlı araçla korunan ve Emniyet Müdürlüğü binası içinde bulunan Adliye Lojmanları'na herhangi bir silahlı saldırının söz konusu olmayacağını ve Hakkari Valiliğinin yaptığı açıklamının gerçek dışı olduğunu ifade etti. Canan, şöyle konuştu:

"Herhangi bir çatışma, adliye lojmanlarına herhangi bir saldırı kesinlikle söz konusu değildir. Adliye lojmanlarının bulunduğu alanda zaten polis panzerleri vardır. Yani gün boyu hakimdi. Onun için birisinin oraya saldırı düzenlemesi kesinlikle mümkün değildir. 17 yaşındaki genç nereye saldıracak ki. Orada panzerler var, TOMA'lar var. Polisin güvenliği altındaki ve emniyet içindeki bir alana bir kişinin saldırması mümkün olabilir mi? Kesinlikle valiliğin yaptığı açıklamanın gerçekle bir ilgisi yoktur. Ama geşmişte de hep yaşandı. Bir genç öldürülünce hemen yanına silah da koydular, onu meşru göstermek için, polis veya devlet kendisini savunmak için böyle açıklamalar yapıyorlar. Eğer sağlıklı ve tarafsız bir soruşturma yapılırsa bunlar zaten ortaya çıkar. Olay yerinde keşif dahi yapılırsa bu ortaya çıkar. Bu olmayın üzerinde de duracağız." - Temel

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DBP: Polis Yüksekova'da İnfaz Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement