Yüksekova'da Devlet Yatırımları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Devlet Yatırımları Sürüyor

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Ekşi Elmalar filmi çekildi.

22.11.2016 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Ekşi Elmalar filmi çekildi. Film, Hakkari kültürünün öğelerini anlatmasına rağmen Hakkari'den tek bir sahne yok. Gelin burada film seti kurun. İnsanlar bu atmosferi bir yaşasın. Sokaklarda artık korkunun yerini sanat atmosferi alsın." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da son bulan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, vatandaşların kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanmasını sağlamak amacıyla yapılan devlet yatırımları sürüyor.

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince, Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

Tesisin açılış törenine katılan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, yeni açılan sağlık merkezinin vatandaşlara büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Bölgenin kalkınması için imkanı olan vatandaşların da sorumluluk alması gerektiğini aktaran Çenet, batıdaki illerde yaşayan Hakkarili sanatçı ve iş adamlarından bölgeye destek vermelerini istedi.

Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan'a da çağrıda bulunan Çenet, şöyle konuştu:

"Ekşi Elmalar filmi çekildi. Film, Hakkari kültürünün öğelerini anlatmasına rağmen Hakkari'den tek bir sahne yok. Gelin burada film seti kurun. İnsanlar bu atmosferi bir yaşasın. Sokaklarda artık korkunun yerini sanat atmosferi alsın. Hakkarili olarak bunları yapmazsanız kim gelip yapacak? Gelsinler burada bir gala yapsınlar. İnsanların gönlünü alsınlar. Onlar bu halkın içinden çıktı. Halkı unutmasınlar. Burada devlet olarak çok hizmet ediyoruz. Güzel yatırımlar yapılıyor. Onlar da gelip bir okul yaptırsınlar. Biz burada onları çok güzel ağırlarız. Hepsini seviyoruz."

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Şen ise, yeni açılan sağlık merkezinde, ağır ruhsal hastalığı olan bireylerin hastaneye yatırılmadan günlük tedavi ve sosyal faaliyetlerinin yapılabileceğini belirtti.

Yüksekova\'da Devlet Yatırımları Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Devlet Yatırımları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement