Yüksekova'da En Buruk Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da En Buruk Öğretmenler Günü

25 Temmuzda Suruç’taki terör saldırısında yaşamını yitiren Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğrenci ve öğretmen arkadaşları tarafından anıldı.

24.11.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Temmuzda Suruç'taki terör saldırısında yaşamını yitiren Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğrenci ve öğretmen arkadaşları tarafından anıldı.

25 Temmuz'da Urfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Yüksekovalı İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğrencileri ve öğretmen arkadaşları tarafından anıldı. Şemsettin Onay Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen anmaya Aksu'nun ailesi de katıldı. Süleyman Aksu'nun kendi ağzından okuduğu 'Gulfiroş' şiiri ile anma etkinliği başlarken, başta Aksu'nun ailesi olmak üzere öğrenci ve öğretmen arkadaşları duygusal anlar yaşadı. Anma töreninde slayt gösterisi düzenlenirken, Aksu'nun öğrencileri öğretmenleri için yazdıkları şiirleri okudu. Etkinlik sırasında okulun merdivenlerinde oturan bazı öğrenciler Süleyman hoca için gözyaşı döktü.

Anma etkinliğinde Aksu ailesi adına konuşan Süleyman öğretmenin kardeşi İhsan Aksu, anma etkinliğine katılanlara teşekkür ederek, "Benim için herkes Süleyman hocadır. Süleyman hocanın şahsında tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım" dedi.

Okul öğretmenlerinden Sezen Solhan ise saldırıda yaşamını yitiren herkesi anarak, "Süleyman hoca idealist ve azimli bir kişiliğe sahipti. Güldürmediği kimse yoktu. 25 yaşına öyle güzel şeyler sığdırdı ki, onu hiç tanımayanlar bile acısı ile kavruldu. Aramızda olmasa bile bize yol göstermeye devam ediyor. 24 Kasım Öğretmenler Gününü Süleyman hocaya atfediyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ MEZARINA KARANFİL BIRAKTI

Anma etkinliği sonunda öğretmenler Süleyman öğretmenin annesinin elini öperken, Aksu'nun kardeşi İhsan Aksu ise öğretmenlere karanfil dağıttı. Ardından Aksu'nun öğrencileri, mezarlığa giderek mezarına karanfil bıraktı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da En Buruk Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement