Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Kısmi Olarak Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Kısmi Olarak Kaldırıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kısmi olarak kaldırıldı.

26.08.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kısmi olarak kaldırıldı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yüksekova ilçesi mülki sınırlarında meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik güvenlik güçlerimizce gerçekleştirilecek operasyonlarda terör örgütüne müzahir grupların operasyonları engellemek ve protesto etmek amacı ile halkı canlı kalkan olarak kullanabileceği değerlendirildiğinden, sivil halkın can güvenliği ile operasyonun amacına ulaşması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Yüksekova ilçesi mülki sınırları içerisinde 24 Ağustos 2016 günü saat 06.00'dan geçerli olmak üzere 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, ilimiz Yüksekova ilçesine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştı. İlimiz Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonu neticesinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı asayiş ve huzur ortamı sağlanmış olup, kamu düzenine yönelik güvenlik güçlerimizce uygulanan tedbirlerin etkili bir şekilde sürdürülmesi ve kamu düzeninin bozulmasının önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova ilçemizde 26 Ağustos 2016 Cuma gününden itibaren; her gün sabah saat 06.00'dan akşam saat 23.00'e kadar olan saatler arasında kısmi zamanlı olarak kaldırılmış, diğer saatler arasında sokağa çıkma yasağı kısmi zamanlı olarak devam etmektedir. Bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza, en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" denildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Kısmi Olarak Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement