Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sürüyor. Hdp'li Zeydan'a Göre 3 Ölü, 7 Yaralı Var (2) - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sürüyor. Hdp'li Zeydan'a Göre 3 Ölü, 7 Yaralı Var (2)

Yüksekova'daki GERGİNLİK SÜRÜYOR Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ndeki gerginlik sürüyor.

27.08.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova'daki GERGİNLİK SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ndeki gerginlik sürüyor. Polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alırken, cadde ve sokak aralarında sokağa çıkma yasağına uymayıp zaman zaman oturma eylemi yapan ve yollara barikatlar kurararak gösteri yapanlara da müdahalede bulunuyor. Polisin basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba ile yaptığı madahalelera sokak aralarındaki göstericeler de taş atarak karşılık veriyor.

ÇATIŞMALARDAN BİR ÇOK EV HASAR GÖRDÜ

Gece sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden sonra sokak aralarında güvenlik güçlerine saldıran PKK'lılarla çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, olaylar sırasında bir çok ev de hasar gördü. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, güvenlik güçleri tarafından atılan top atışlarının cami imamı İbrahim Akdoğan'ın evine isabet ettiğini ve bu sırada evde olan İmam Akdoğan'ın yaralandığını söyledi. Komşuları da evi zarar gören İmam Akdoğan'ın olayda hafif şekilde yaralandığını, ancak evde büyük maddi zaraarın meydana geldiğini anlattı.

HDP HEYETİ İNCELEME YAPACAK

Gerginliğin sürdüğü Yüksekova'da HDP heyeti de inceleme yapacak. HDP yetkilileri, Van Milletvekilleri Adem Geveri ve Tuğba Hezer, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyelerinin Yüksekova ilçesi'ne gittikleri, olayların yoğun olarak yaşandığı mahallerde inceleme yapacakları belirtildi.

CHP HEYETİ YARIN İNCELEME YAPACAK

Bu arada, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı da CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 Milletvekili ve PM üyelerinin yer aldığı komisyonun, yarın sabah ilk olarak çatışmaların olduğu Yüksekova ilçesine giderek incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Karahanlı, Yüksekova'daki incelemelerin ardından Sağlar ve beraberindekilerin daha sonra Hakkari'ye geçerek burada STK temsilcileri ile bir araya geleceğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sürüyor. Hdp'li Zeydan'a Göre 3 Ölü, 7 Yaralı Var (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement