Yüksekova'da Vatandaşlar Atık Kül Konusunda Uyarıldı - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Vatandaşlar Atık Kül Konusunda Uyarıldı

Yüksekova\'da Vatandaşlar Atık Kül Konusunda Uyarıldı

Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çöp merkezlerine rastgele atılan kömür atıklarıyla ilgili yurttaşları uyardı.

13.01.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çöp merkezlerine rastgele atılan kömür atıklarıyla ilgili yurttaşları uyardı.

Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile ortaklaşa halkı bilgilendirme amaçlı tüm mahalleleri gezerek kül dökme merkezleri dışında rastgele küllerin çöp merkezlerine dökülmemesi için anons yapıldı. Öte yandan tespit edilen ev, iş ve apartman sahiplerine uyarıda bulunuldu. Dere yatağına ve çöp merkezlerine atılan kömür atıklarının hem insan sağlığını tehdit ettiğini, hem de şehrin görüntüsünü bozduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berrin Yıldız, rastgele kül döken vatandaşları ciddi bir şekilde uyararak yapılan uyarıların ardından aynı durum söz konusu olduğunda gerekli cezai işlemlerin başlatılacağı uyarısında bulundu.

Daha güzel ve yaşanabilir bir Yüksekova için kış mevsimi boyunca yapılması gerekenlerle ilgili açıklamada bulunan Yıldız, "Konut ve iş yerlerinde sobalardan ve kaloriferlerden çıkan cüruf ve kül atıkları tamamen yanmış ve soğutulmuş olarak teneke ve benzeri özel kaplarda muhafaza edilir. Yol ve kaldırımlara çıkartılmaz, çöp merkezlerine bırakılmaz. Çöp toplama araçlarına özel kaptan boşaltılarak teslim edilir. Kalorifer atıkları, mal sahibinin sorumluluğu altında belediye tarafından belirlenen alanlara nakledilerek dökülür. Belediye soba ve kaloriferlerden çıkan kül ve cürufun uzaklaştırılmasından sorumlu değildir. Apartman, ev ve iş yerleri sahipleri küllerini belediyemiz tarafından belirlenen adrese götürmelerini rica ediyoruz. Kül dökme alanımız ise Esendere Yolu Üzeri ÇAĞ-SAN Kum Eleme Tesisi Yanı Hz. Aişe Camii Yanı olarak belirlenmiştir" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Vatandaşlar Atık Kül Konusunda Uyarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement