Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar

Yüksekova\'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyonların başlamasından sonra evlerini terk eden bazı ailelerin evlerine döndükleri görüldü.

26.05.2016 15:13  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkarı'nın Yüksekova İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyonların başlamasından sonra evlerini terk ederek çevre kentlere veya köylerdeki akrabalarını yanına yerleşen bazı ailelerin evlerine döndükleri görüldü.

OPERASYON 20 NİSAN'DA BAŞLADI

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lı teröristelerin etkisiz hale getirilmesi için geçen 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağınını ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu', 20 Nisan'da tamamlandı.

Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar

BAKANLIK TARAFINDAN HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Operasyonların tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri cadde ve sokaklarda arama tarama çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 19 ilden gönderilen yaklaşık 100 kişilik bir ekiple hasar tespit çalışmaları yürütülüyor.

Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar

ZORLU BİR YOLCULUĞUN SONUNDA EVLERİNE DÖNÜYORLAR

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte 75 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçeye zaman zaman geri dönüşlerde yapılıyor. Çevre kentlere veya çevre ilçelere gitmek yerine İlçeye yakın köylerdeki akrabalarının yanına yerleşen bazı aileler, yaşadıkları sıkıntılardan dolayı zorlu bir yolculuk yaparak evlerine dönüyorlar.

Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar

Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Yasağa Rağmen Evlerine Dönmeye Başladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • alperen: basın neden oraya zorlu bir yolcuğun ardından evlerine varıyorlar diyor bu insanlar orada yaşamadan haz alıyorlar kaçakçılık yapmaktan eroin satmaktan bunları yapa bilmek için çoğu ihanet etmeyi bile mübah görüyor ama tüneller kazılırken mayınlar döşenirken pusu kurulurken ssi çıkmayanları basın her nedense bu kadar acınacak gösteriyor acınacak birileri varsa şehitlerin yetimleri ve yakınlarıdır 8 7 Yanıtla
  • Richi Rich: Temizlemeye devam.Hazır olun eve dönenler Pkklıdır...Gebersin gitsin.Zamanında akıllı davranmalıydılar... 0 6 Yanıtla
  • Yüksekovalı: Hepinizin canı cehenneme biz burda canımızla uğraşıyoruz siz orda ne zırvalıyorsunuz? 0 0 Yanıtla
  • Ne farkeder: ALLAH ikinizinde belasını versin ki size ve bu insanlara zulm yapan bu zalimlwrin belasını verecekte o ilcede yaşayan iki yasindaki bir cocugun günahı ne ! 0 0 Yanıtla
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement