Yüksekova'daki Arama-tarama Çalışmaları Sürdürülüyor - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'daki Arama-tarama Çalışmaları Sürdürülüyor

Yüksekova\'daki Arama-tarama Çalışmaları Sürdürülüyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde operasyonun tamamlanmasını ardından başlatılan kapsamlı temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

22.04.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde operasyonun tamamlanmasını ardından başlatılan kapsamlı temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

PKK'lıların açtığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçenin teröristlerden temizlenmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' 2 gün önce tamamlandı. Operasyonların tamamlanmasını ardından temizlik hareketine başlandı.

Temizlik çalışmaları sırasında dedektörler ve eğitimli köpeklerle mahalle aralarındaki sokaklara ve binalara tuzaklanan el yapımı patlayıcı aranıyor. Bu aramalarda teröristlere ait silah ve mühimmatlara rastlanıyor. En kapsamlı arama tarama çalışmaları ise en çok barikat ve hendeğin bulunduğu Kışla, Dize, Yeşildere, Orman, Mezarlık, Kaniheyder, Cumhuriyet, Güngör ve İpek Mahalleri ile ilçe merkezinin yanında bulunan Kuruköy bölgesinde sürdürülüyor.

Bu arada, arama tarama çalışmaları ile sokağa çıkma yasağının ne zaman tamamen kaldırılacağı konusunda ise yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'daki Arama-tarama Çalışmaları Sürdürülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement