Yüksekova'daki Havalimanının Sahibi: Adını Duyunca Çok Şaşırdım - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'daki Havalimanının Sahibi: Adını Duyunca Çok Şaşırdım

Yüksekova\'daki Havalimanının Sahibi: Adını Duyunca Çok Şaşırdım

Havalimanını yapan firmanın sahibi Şükrü Şengezer, havalimanına ismi verilen Selahaddin Eyyubi'yle aynı aşirettenmiş, o yüzden verilen isim büyük sürpriz olmuş.

28.05.2015 07:37  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilen Hakkari Yüksekova Havalimanı'yla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.

Havalimanını yapan firmanın proje koordinatörü olarak bizzat inşaatı yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 yılda 99 terör saldırısına muhatap olan Şükrü Şengezer Star'dan Şerife Güzel'e konuştu.

"Tek başına kaldığım günler oldu, ama şantiyemi terk etmedim" diyen Şengezer'e ilişkin önemli bir detay ise, Havalimanı'na verilen isimle ortaya çıktı.

Şengezer, Havalimanı'na ismi verilen Selahaddin Eyyubi'yle aynı aşiretten. İsim sürprizini, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamalarıyla öğrenen Şengezer'in tepkisi, "Benim için en büyük mutluluk da, bu ismin verilmesi oldu" şeklinde.

"BOMBALADILAR, KURŞUNLADILAR AMA VAZGEÇMEDİM"

Şükrü Şengezer, "Alan, bataklık, çamur bir yerdi.150 bin kamyon malzeme ile dolduruldu. Çeşitli engellemeler, fiziki saldırılar oldu bazen şantiyemize. Malzeme teminde çok büyük güçlükler çektik. 1.5 milyon metreküp dolgu malzemesine ihtiyacımız var. Bunların temininde zorluk çektik. Köylülerle ilgili sorunlarımız oldu. Nakliye güzergahlarında büyük sıkıntılarımız oldu. Yörede çalışacak kiralık makine-ekipman bulmakta büyük zorluk yaşadık. Kendi makine ekipmanımızla işe devam etmek istedik. Makinelerimiz yakıldı. 2013'ten sonra başlayan süreçle işi bugüne getirdik. 99 terör saldırısı oldu. Makinelerimizin yakılması haricinde şantiyemize bombalı saldırı oldu. Kurşunlama oldu. Askeri havaalanı olacak dedikodusundan sonra çok ciddi anlamda zorlandık." dedi.

"5 YILDA 8 AY ÇALIŞABİLDİK"

Şengezer, "Yörenin kış şartları da çok zorlayıcı. 2010'dan bu yana 5 yıl geçen sürede, makine, malzeme, personel sıkıntıları ve uzayan kış nedeniyle fiili çalışma süremiz 8 ay 23 gün. Normalde 1.5-2 yılda bitecek bir havaalanıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yüksekova'daki Havalimanının Sahibi: Adını Duyunca Çok Şaşırdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • memet: ADAMLAR HİZMET EDİYOR MİLLETE ABİ KÜRT KARDEŞLERİM GÖRÜN BU HJİZMETİ HAKLARINI YEMEYİN.. 26 12 Yanıtla
  • akape terör örgütü: Yine Yakalalık yine akape 19 17 Yanıtla
  • çılgın ads li: helal olsun tayyip babayaaaaaaaa 17 9 Yanıtla
  • isyankar: anlaşıldı bilallin fonuna baya para yatırmışsın 6 18 Yanıtla
  • sabıro: Size havaalanı yaptık hadi Türk olun, çabuk, Akpyede oyunuzu verin hadi. 4 20 Yanıtla
  • kara murat : bende duguluyum akpartı teprık edıyurum orda kısın çekilmez arabalar çalışmadı ocaklar var oylar akpartıye 20 4 Yanıtla
  • osman: onlar konuşur ak parti yapar. yla devam. inş. ist. 3. havalimanınıda açaçagız. 18 4 Yanıtla
  • çömlemerikli şeyğo: gewir pkk 8 12 Yanıtla
  • Edi: Durmak yok yola devam 12 8 Yanıtla
  • NİYAZİ: Ulan yine eşe dosta peşkeş çekmişler. Allahın kekoları eşşeğe zor biner. Uçak onların neyine. 4 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement