Yüksekova'daki Olaylarda Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'daki Olaylarda Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi

Yüksekova\'daki Olaylarda Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi toprağa verildi.

07.12.2013 19:38  Güncelleme: 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi toprağa verildi.

İlçe merkezinde, PKK üyelerine ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle dün düzenlenen basın açıklamasından sonra çıkan olaylarda hayatını kaybeden Veysel İ. ve Mehmet Reşit İ'nin cenazesi, Van'daki otopsinin ardından hastane morgundan alınarak Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Hakkari Milletvekilleri Adil Zozani ile Esat Canan ile Veysel İ. ve Mehmet Reşit İ'nin yakınları ile partililer tarafından karayoluyla Yüksekova'ya getirilen cenazeler çok sayıda kişi eşliğinde Eski Kışla Mahallesi'ndeki Kışla Camisi'ne götürüldü. Kılınan cenaze namazı sonrası cenazeler Yüksekova ilçesine bağlı Akalın köyü mezarlığında defnedildi.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, yaptığı konuşmada, "Bu halkın lanetinde, öfkesinde boğulacaksınız. Bunlar demokrasiden zerre kadar nasip almamışlar. Ama bunlar Peygamberimizden, İslam'dan ve Allah'tan da hiç bir şey almamışlar. Şimdi analar ağlamıyor diyenler, Hakkari'ye, Yüksekova'ya baksınlar. Burada analar ağlıyor halen. Devlet eliyle infaz edilen Kürt gençlerinin anaları ağlıyor halen. Böyle barış süreci olmaz. Bunun adı süreç olmaz barış olmaz. Bu infazların hesabını elbette ki soracağız. Bu gencin hesabı sorulana kadar iki elimiz yakanızdadır" diye konuştu.

"ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE GÜCÜNÜZ YETMEZ"

"Faşizm bu topraklardan def olup gidene kadar mücadele edeceğiz. Şimdi üstünü örtmek için uğraşanlara ben de diyorum ki üstünü örtmeye gücünüz yetmez" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Burası Gever olabilir, Ankara'ya uzak olabilir, oradaki medyanız bunun üstünü örtebilir ama Gever Amed'e yakındır. Gever'in sesini Van, Ağrı ve Amed duyuyor. Biz birbirimize sahip çıkabiliriz. Bunlar yaptıkları cinayetin üstünü örtsünler.

Bu gençleri bugün Kürdistan toprağına değil, gönlümüze defnettik. Analarımıza gençlerimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Artık bu kan dursun diye uğraşırken barış için şu saatlerde heyetimiz İmralı'da görüşme yaparken burada eli kanlı sürüler barış sürecini bozmak için gençlerimizi katlediyorlar. Şimdi AK Parti'den Başbakandan ses bekliyoruz. Bu nasıl bir barış sürecidir. Bunun hesabının sorulmasını bekliyoruz. Biz el ele vereceğiz. Her zaman omuz omuza mücadele etmeye direnmeye devam edeceğiz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Öte yandan cenaze töreninden sonra ilçe merkezine dönen kalabalıkla polis arasında gerginlik çıktı. İpek Yolu Caddesinde ateş yakan gruba polis müdahale etti. Grup taşlarla karşılık verdi. Olayda kafasından yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa T., Van'a sevk edildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'daki Olaylarda Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement