Yüksekova'daki Olayların Ardından - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'daki Olayların Ardından

Yüksekova\'daki Olayların Ardından

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylar sırasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bemal T.'nin cenazesi Yüksekova'ya götürülüyor.

11.12.2013 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylar sırasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bemal T.'nin cenazesi Yüksekova'ya götürülüyor.

Yüksekova'da, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin (MEYA-DER) PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiği iddiasıyla cuma günü düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylarda ağır yaralanan Veysel İ. ve Reşit İ., kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişlerdi.

Veysel İ. ve Reşit İ.'nin cenazeleri toprağa verilirken çıkan olaylarda yaralanan Bemal T. de tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetti. Bemal T.'nin cenazesi, yoğun bir kalabalık eşliğinde hastane morgundan alınarak Van Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Yüksekova ilçesine götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Cenazeyi almaya gelenlerin arasında bulunan Barış ve Demokrasi Partisi Van Milletvekili Özdal Üçer, burada yaptığı açıklamada, ateşli silaha dair yaralamanın sonucu iç ve dış kanama sonucu bir ölüm vakasından bahsedildiğini belirterek, "Tabii biz şu an şehidimizin cenazesini defnetmek üzere Gever'e (Yüksekova) gideceğiz. Bu otopsi ön raporunda açık ve net olarak geçen ibare, ateşli silah yaralamasına dayalı olarak iç ve dış kanama sonucu bir ölüm. Bu konuda sabit olarak görgü tanıklarının ifadelerinin de ön otopsi raporunu doğruladığı ortaya çıkmaktadır" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'daki Olayların Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement