Yüksekova'daki Silahlı Saldırıya Kınama - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'daki Silahlı Saldırıya Kınama

Hakkari Memur-Sen, Özgür Yaşam Derneği ve Hakkari İmamlar Derneği, Yüksekova'da geçen hafta silahlı saldırı sonucu öldürülen 60 yaşındaki İrfan Atsız ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

16.11.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Memur-Sen, Özgür Yaşam Derneği ve Hakkari İmamlar Derneği, Yüksekova'da geçen hafta silahlı saldırı sonucu öldürülen 60 yaşındaki İrfan Atsız ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, toplumu bir arada tutan değerlerden birinin insanların birbirinden emin, can ve mal güvenliği içinde yaşaması olduğu belirtildi. İrfan Atsız'ın Yüksekova'da dirdan kimliği ile tanındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ikamet eden ve dindar kimliğiyle bilinen 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız'ın evinin önünde kimliği belirsiz maskeli kişi veya kişilerce jitemvari bir şekilde katledilmesini, karanlık ve kirli ellerin toplumsal barışı imha etme çabası olarak değerlendirmekteyiz. Bölgemizde etkin ve faal olan karanlık ellerin şeytani planlarının aktif kılınmaya çalışıldığını görmekteyiz. Uyanık ve basiretli olmakla mesul olduğumuz gibi, gerçeği de haykırmak zorundayız. Tetiği çeken karanlık el sadece provakatif zihniyetlere hizmet etmiştir. Çünkü bu film bu topraklarda ilk defa sahneye konulmuyor. Birilerinin zalim ve terörist İŞİD'i bahane ederek dindar insanları hedef almaları veya hedef göstermeleri asla kabul edilemez. Bu topraklarda İslam'ın değerlerini yaşamak isteyenleri hedef almak isteyenler asla emellerine ulaşmamışlardır ve ulaşamayacaklardır. Biz huzur ve barış içinde yaşama kültürünü diri ve güçlü tutmak zorundayız. Bu zorunluluk barış içinde yaşamamızın teminatı olacaktır. Faillerin bulunması için başta devlet olmak üzere sorumluluk sahibi olan veya sorumluluk hisseden her kesimi göreve davet ediyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'daki Silahlı Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement