Yüksekova Devlet Hastanesinde Sahte Doktor Vakası - Son Dakika
Güncel

Yüksekova Devlet Hastanesinde Sahte Doktor Vakası

Yüksekova Devlet Hastanesinde Sahte Doktor Vakası

Hakkari’nin Yüksekova Devlet Hastanesi’ne doktor olarak atandığını söyleyerek göreve başlamak isteyen bir kişinin doktor olmadığı anlaşıldı.

03.02.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova Devlet Hastanesi'ne doktor olarak atandığını söyleyerek göreve başlamak isteyen bir kişinin doktor olmadığı anlaşıldı. Ceyhun S adlı sahte doktorun daha önce de Erzincan Devlet Hastanesi'nde doktorculuk oynadığı ortaya çıktı.

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ahmet Şen, sabah saatlerinde gelen bir vatandaşın kendisini yeni atanan doktor diye tanıttığını belirterek; "Bize kendisinin İstanbul 112'de çalıştığını, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile buraya geldiğini söyledi. Biz de evrak istedik kendisinden. Verdiği evraklarda bazı şüpheli bilgiler tespit ettik. Evrağın sayı numarasında yanlışlık vardı. Görevlendirme yazılmıyordu. Valilik onayı yer almıyordu. Bunun üzerine kendisini kayıt odasına yönlendirdim, telefonla polise haber verdim. İsmini de internetten yazınca daha önce aynı vakalardan yakalandığını gördüm. Gelen polislere de durumu anlatıp sahte doktoru teslim ettik" dedi.

Sahte doktor ifadesi alınmak üzere gözaltına alınırken daha önce de aynı yönteme başvurduğu ortaya çıktı. Karadeniz Tıp Fakültesi'nde okurken 'Evrakta tahribat ve sahtecilik' suçundan 4'üncü sınıfta okuldan atılan Ceyhun S., 2008 yılında Erzincan Devlet Hastanesi'nde nefes darlığı çeken Mehmet Şentürk'ü (63) Devlet Hastanesi'ne muayene için götürürken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. F.Ö.'ye öğrenci kimliğini göstererek, Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu ve kendisi ile dolaşmak istediğini belirtmiş, olumlu yanıt alması üzerine Dr. F.Ö. ile birlikte bir beyaz önlük ve stetoskop temin ettikten sonra hastanenin diğer servislerini dolaşmaya başlamıştı. Ceyhun S'nin doktorculuk oyunu, hastanede görevli bir hemşire sayesinde fark edilmişti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova Devlet Hastanesinde Sahte Doktor Vakası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement