Yüksekovalı Kadınlar, Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Yüksekovalı Kadınlar, Meslek Sahibi Oluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, Yüksekova Kaymakamlığınca yapılan Aile Destek Merkezi, ilçedeki kadınları meslek sahibi yapıyor.

05.02.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, Yüksekova Kaymakamlığınca yapılan Aile Destek Merkezi, ilçedeki kadınları meslek sahibi yapıyor.

2013 yılında Yüksekova Kaymakamlığı tarafından açılan Aile Destek Merkezi, kadınlar için hem sosyal bir tesis hem de meslek edindiren önemli bir merkez olma özelliğini taşıyor.

Merkezin çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Merkez Müdürü Zübeyde Özcan, merkezde, hazır giyim, moda tasarım, pastacılık, aile içi eğitim, kuaför gibi çeşitli kurslar verildiğini belirtti.

Mesleki kursların yanı sıra kültürel aktiviteler de sunduklarını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Kadınlara yönelik kadın genel sağlığı seminerleri veriyoruz. Sembolik doğum günleri, aile ziyaretleri yapıyor, çay saatleri, film saatleri düzenliyoruz. Bunun yanı sıra kadınları yılda 2 defa ilçe dışına götürüyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar ve çevre ediniyorlar. Aslında bir anlamda kadınları evden çıkardık. Kurslarımıza gelen kadınlar belli eğitimden sonra sertifikalarını alıp kendilerine ait iş yerleri açabiliyorlar."

Bugüne kadar bine yakın kadını sertifika sahibi yaparak, 9 ayrı mesleki kurs veren merkeze gelen kursiyerlerden Hatice Aydın, öncelikle kurs müdürüne teşekkür ederek, yaşlı ve bakıma muhtaç olan yaşlılar hakkında bilgi edindiğini ifade etti.

Aydın, "Buraya gelmeden önce yaşlı hastalar için negatif düşünceler içindeydik. Kursa başladık ve pozitif bakmaya başladık. Burada çok güzel arkadaşlıklar edindik. Kurs bittiği zamanda sertifikamızı aldığımız zamanda iş hayatına gireceğiz" dedi.

Kuaför eğitimi alan kursiyer Kezban Demir de "Merkezde kuaförlük kursuna katıldım. Bu çatı altında pastacılık, yaşlı bakımı, giyim kursu ve benzeri kurslar verilmekte. Genç kızlar evde oturmak yerine bu kurslarda yeteneklerini geliştirmeye çalışıyor. Bu imkanları bize sağlayan Yüksekova Kaymakamına çok teşekkür ederiz" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekovalı Kadınlar, Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement