Yumruklar Demokrasi Şehitleri İçin Atıldı - Son Dakika
Güncel

Yumruklar Demokrasi Şehitleri İçin Atıldı

'Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası' Çekişmeli Müsabakalarla Start Aldı

10.12.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Boks Federasyonu ile Üniversitemiz işbirliğinde gerçekleşen ve MKÜ Spor Kompleksinde düzenlenen "Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası" ilk gün müsabakalarıyla heyecan dolu anlara sahne oldu.
Geçiş seremonisi ile başlayan turnuvada şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı'mız söylendi. Daha sonra öğrencilerimizin Folklör gösterisi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının sahne alması ile devam etti.

Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Yusuf Önlen, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil, Türkiye Boks Federasyonu temsilcileri ve çok sayıda akademisyen ve öğrencinin takip ettiği turnuvaya Almanya, Katar ve Türkiye'den 60 sporcu katıldı.

Müsabakalar öncesi bir konuşma yapan Rektör Kaya, turnuvayı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra şehit olan 246 vatandaşın hatıralarını canlandırmak, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya duyurmak ve Hatay'ın bir barış bölgesi olduğunu herkese göstermek amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Bu Tür Organizasyonlar Ulusal Saygınlığın Uluslararası Bir Göstergesidir

Günümüzde tüm dünya ülkelerinin spora büyük önem verdiğini ve uluslararası spor organizasyonlarında ön sıralarda yer almak için mücadele ettiklerini vurgulayan Rektör Kaya, "Bu tür organizasyonlar ulusal saygınlığın uluslararası bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Başarıları sürekli olan ülkelere bakıldığında ise sporun bu toplumların yaşam biçiminin bir parçası olduğu açıkça görülmektedir." dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi olarak ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Kaya, "Turnuvanın binlerce yıllık tarihi geçmişiyle önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihte dünyanın en görkemli olimpiyat oyunlarının düzenlendiği önemli bir merkez olan bir tarih, kültür ve bilim şehri olan Hatay'da yapılması büyük anlam ifade ediyor." diye konuştu.

Rektör Kaya, müsabakaların üniversite gençliğine, sportmenliğe ve centilmenliğe yakışır bir ortamda başarılı ve güzel geçeceğini umduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Boks Federasyonu temsilcisi İsmail Nazlı da müsabakanın özel bir anlam taşıdığını ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere Türk Boksuna yaptıkları katkılar için teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yumruklar Demokrasi Şehitleri İçin Atıldı - Son Dakika


Advertisement