Yunak'ta "Maganda Olma Örnek Ol" Projesi - Son Dakika
Yerel

Yunak'ta "Maganda Olma Örnek Ol" Projesi

Yunak\'ta "Maganda Olma Örnek Ol" Projesi

Konya’nın Yunak İlçe Emniyet Amirliği tarafından, düğünlerde rastgele silah atımından kaynaklı olayların önüne geçmek için “Maganda olma örnek ol” projesi başlatıldı.

14.07.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Yunak İlçe Emniyet Amirliği tarafından, düğünlerde rastgele silah atımından kaynaklı olayların önüne geçmek için "Maganda olma örnek ol" projesi başlatıldı.

Yunak İlçe Emniyet Amirliği görevlileri tarafından, toplum destekli polislik faaliyetleri kapsamında düğünlerde rastgele silah atımı soncunda meydana gelen acıların bir daha yaşanmaması için "Düğün Evi Yas Evine Dönmesin" adlı kısa bir film çekildi. Proje kapsamında çekilen kısa filmde kurum amirlerinin mesajları ile düğünde rastgele açılan ateş sonucu vurulan ve vuran kişilerin düştüğü durumlar ve bu kişilerin aile ve çocuklarına etkisi konu ediliyor.

Projeye destek veren Yunak Kaymakamı Ahmet Altun yaptığı açıklamada, düğünlerde silah atılmasıyla ilgili daha ciddi tedbirler alacaklarını ifade etti. Muhtarları da göreve çağıran Kaymakam Altun, "Düğünlerde silah kullanma konusunu çok daha ciddi ele alacağız ve her türlü çalışmayı yapacağız. Düğünlerde gelişi güzel havaya ateş açarak eğlenelim derken, başka hayatların kararmasına, insanlarımızın yaralanmasına sebep oluyoruz. Ülkemizde düğünlerde ve diğer eğlencelerde rastgele tabanca ve tüfeklerle açılan ateşler sonucu çok sayıda insanımız hayatını kaybetmektedir, bu proje ile silah atma sorunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunak'ta 'Maganda Olma Örnek Ol' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement