Yunan Balıkçılara Türk Sahil Güvenlik Botu Engeli - Son Dakika
Güncel

Yunan Balıkçılara Türk Sahil Güvenlik Botu Engeli

Yunan Balıkçılara Türk Sahil Güvenlik Botu Engeli

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nı geçerek Türk sularına ağ atmak isteyen Yunanlı balıkçıları, Türk Sahil Güvenlik botu uzaklaştırdı.

07.12.2014 20:24  Güncelleme: 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nı geçerek Türk sularına ağ atmak isteyen Yunanlı balıkçılara Türk Sahil Güvenlik Botu engel oldu.

TÜRK SULARINA AĞ ATMAK İSTEDİLER

Gümüşlük Mahallesi'ne 4.5 mil mesafedeki Kardak Kayalıkları'nı geçerek Çavuş Adası ile Çatalada arasındaki Türk karasularına gelen Yunan balıkçılar ağ atmak istedi. Devriye görevi yapan Marmaris Aksaz'dan hareket eden 703 nolu Sahil Güvenlik botu Yunan balıkçıları fark edip, yanlarına gitti. Sahil Güvenlik botu balıkçıları bölgeden uzaklaştırdı. Ancak Yunan balıkçılar bu defa Kardak Kayalıkları önünde ağ atmak istedi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik botu, bir müdahalede daha bulundu. Yunan balıkçılar, kendi karasularına dönmek zorunda kaldı.

HER YIL AYNI OLAY OLUYOR

1996 Yılındaki Kardak krizinden bu yana her yıl Yunan balıkçılar Kasım-Şubat ayları arasında bu bölgeye gelip, Türk karasularına geçerek, avlanmak isteyerek gerginliğe neden oluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunan Balıkçılara Türk Sahil Güvenlik Botu Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • bu ne ya: Onlara kılıç, kalkan baligi yollayalim. 14 0 Yanıtla
  • Meto: Yunanlilar la kavga istemiyoruz. Bütün SINIR komsularimizla da kavga etmeyelim. Insan olalim olsunlar 2 7 Yanıtla
  • Cin ali : Konsularimizla iyi olalim ufak bôyle olaylari buyudmeyelim kimse duymamali bile 2 4 Yanıtla
  • tol: bu yunanlılarda kaşınıyor herhalde kaşınmasalar gelmezler türk topraklarına bir kaşımak lazım 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement