Yunan Çiftçiler Tır Sürücülerini Mağdur Etti - Son Dakika
Güncel

Yunan Çiftçiler Tır Sürücülerini Mağdur Etti

Yunan Çiftçiler Tır Sürücülerini Mağdur Etti

Yunanistan’da çiftçilerin hükümeti protesto etmek amacıyla başlattıkları eylem, 3’üncü gününde devam ederken, İpsala Sınır Kapısı’nın kapanması nedeniyle TIR şoförleri mağdur oldu.

03.02.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da çiftçilerin hükümeti protesto etmek amacıyla başlattıkları eylem, 3'üncü gününde devam ederken, İpsala Sınır Kapısı'nın kapanması nedeniyle TIR şoförleri mağdur oldu.

İpsala Sınır Kapısı'ndan sadece küçük araç, otobüs ve bozulacak malzeme taşıyan TIR'ların geçişine izin verilirken, Yunan tarafından ise Kipi Sınır Kapısı önünde traktörleriyle toplanan çiftçiler, hükümete tepkilerini göstermeye devam ediyor. İpsala Sınır Kapısı'ndan şehir merkezi girişine kadar da TIR kuyruğu oluştu. Yunan tarafında ise TIR'lar sınıra yaklaştırılmıyor. Eski yol üzerinde tutulan TIR'lar, otoban girişinde Feres'e kadar kuyruk oluşturdu.

YİYECEK İÇECEK BULAMIYORUZ

3 gündür mağdur olduklarını anlatan Türk TIR şöförü, "Sıkıntı yaşıyoruz. 300'e yakın TIR bu kapıdan geçemiyor. Acelemiz var. Yiyecek içecek bulamıyoruz. Perişanız. Bir an önce buna bir çözüm bulunmalı "dedi.

Başka bir TIR şoförü ise, yapılanın yanlış olduğunu, bu tür eylemin yapılacaksa Yunan halkına yapılması gerektiğini belirtti.

YUNAN ÇİFTÇİ: "DEVLET YANIMIZDA OLMADIKÇA EYLEM DEVAM EDECEK"

Yunan bir çiftçi ise, "Biz çiftçilerle devlet arasında problem var. 10 bin Euro mal var, 8 bin Euro devlet istiyor. 2 Euro bize yetmiyor. Burada bir problem var. Ama devlet bizim yanımızda olmuyor. Devlet bizim yanımızda olduğu zaman biz eylemi bitireceğiz.Ama bizim yanımızda yoksa, yollar kapalı. Şimdi problem var" dedi.

Yunan çiftçilerin eyleminin ne kadar süreceği bilinmezken, ayrıca Gümülcine'de bulunan havaalanı girişinde de çiftçilerin traktörleriyle yol kapattığı gözlendi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yunan Çiftçiler Tır Sürücülerini Mağdur Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement