Yunan Polisi Alarma Geçti - Son Dakika
Güncel

Yunan Polisi Alarma Geçti

IŞİD’e katılmak isteyen AB ülkesi vatandaşların Yunanistan üzerinden Suriye'ye gittiği ortaya çıktı.

23.03.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılmak isteyen Arap kökenli Avrupalıların, Yunanistan üzerinden Suriye'ye gittiği belirtildi.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, Suriye'ye gitmek üzere İpsala sınır kapısında çıkış yapmak isteyen bazı Arap kökenli AB vatandaşlarının üzerinde mühimmat ele geçirilmesi üzerine Yunan Polis Teşkilatı'nın (ELAS) alarma geçtiğini duyurdu.

Haberde, 26 Ocak'ta Meriç'teki İpsala sınır kapısında, Çeçen asıllı 44 yaşındaki bir Fransız ile 33 yaşındaki Rusya vatandaşına ait kamyonette mühimmat ele geçirildiği belirtilerek, yapılan inceleme sonucunda, yakalanan kişilerin IŞİD örgütüne katılmak için Suriye'ye gitmek istediğinin belirlendiği ifade edildi.

ELAS'ın üst düzey bir yetkilisi Kathimerini'ye yaptığı açıklamada, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden Arap kökenli AB vatandaşlarının çoğunun yasal pasaportları bulunması nedeniyle Schengen bölgesinde rahatlıkla seyahat edebildiğini söyleyerek, bu kişilerin Yunanistan'a İgumeniçe limanından ya da Bulgaristan'dan giriş yaptıklarının belirlendiğini aktardı.

Yetkili, Avrupalı emniyet görevlilerinin yaptığı değerlendirmede, aralarında çeşitli suçlardan aranan şahısların da bulunduğu bu kişilerin genellikle insani yardım taşıyan STK üyeleri olarak seyahat ettiğini ancak aslında savaşmak için Suriye'ye gittiklerinin tespit edildiğini kaydetti.

"Çok sayıda maske ele geçirildi"

İpsala sınır kapısında görevli bir memur, yaklaşık iki ayda bir çok sayıda Avrupalı ve Suriyelinin ambulans ya da sıhhi malzeme ile Suriye'ye gitmek üzere sınıra geldiğini ancak yapılan aramalarda bazılarının üzerinde mühimmat ve savaş malzemeleri ele geçirildiğini belirtti. Yunan gümrükçü, kısa bir süre önce İngiltere pasaportuyla seyahat eden Suriye uyruklu bir kişinin otomobilinde yapılan aramada nükleer ve kimyasal savaşlarda kullanılan çok sayıda maske ele geçirildiğini söyledi.

Yunan polisini yoğun şekilde meşgul ettiği belirtilen bu konunun son yapılan AB içişleri bakanları toplantısında ele alındığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunan Polisi Alarma Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement