Yunan Sahil Güvenliğinden Türk Gemilerine Taciz - Son Dakika
Güncel

Yunan Sahil Güvenliğinden Türk Gemilerine Taciz

Yunan Sahil Güvenliğinden Türk Gemilerine Taciz

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Ege Denizi'nde Türk karasuları ve uluslararası sularda, Türk gemi, yat ve teknelerini taciz etti.

01.07.2014 11:37  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk gemi, yat ve teknelerini taciz etmesi Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında görüntülendi.

Türk kaptanlar önlem alınması çağrısı yaptı. Bodrum'a bağlı Akyarlar ve Turgutreis mahalleleri ile 5 mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası arasındaki Türk sularında, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk feribot ve turistlik gemilere yönelik tacizlerinin sürüdüğü belirtildi.

YUNAN SAVAŞ GEMİLERİNDEN SERT MANEVRALAR

İstanköy ile Bodrum arasında yolcu taşıyan Türk feribotlarına Yunan sahil güvenliğine ait A 478 ve P18 bordo numaralı savaş gemilerinin taciz anı görüntülendi. Türk feribotları ve yatlarının önüne geçerek sert manevralar yapan, ardından Türk balıkçılarına çok yakın mesafede dakikalarca seyreden Yunan savaş gemilerinin hareketleri Akyarlar Mevkii'nden izlendi.

İKİ GÜN SÜRDÜ

Geçen pazar ve pazartesi günü saat 16.00-18.00 saatleri arasında yaşanan gerginlik, Yunan savaş gemilerinin bölgeden ayrılması ile sona erdi. Geçmiş günlerde bir kaptanın ateş açılarak öldürüldüğünü, 4 kişinin yine ateş açılarak yakalandığını belirten Türk kaptanlar, kendi karasuları ile uluslararası alanda tacize uğradıklarını ve gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunan Sahil Güvenliğinden Türk Gemilerine Taciz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • tatvan: kürdistandan dost kardeş ülke yunanistana selam olsun 1 26 Yanıtla
  • a.öz: NE GARİPTİR KENDİMİZLE GURURDUYMAK İÇİN HEP 20YIL 100 YIL 1000 YIL GİBİ GEÇMİŞE GİTMEK ZORUNDAYIZ GÜNÜMÜZDE İSE HABER DİNLEMEK BİLE İŞGENCE KENDİ VATANIMIZDA BİLE YABANCI OLDUK BİZE BU DUYGULARI YAŞATANLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUM 14 2 Yanıtla
  • hasan: SEN 3.5 PKK LIYLA BAŞ EDEMEYİP PAZARLIK YAPARSAN SENİN BAŞ DÜŞMAMNIN BOŞ DURARMI CESARET ALDI TABİ Kİ..... 9 4 Yanıtla
  • a.öz: SİTRES TOPUNA DÖNDÜK KENDİNİ RAHATLATMAK İSTEYEN GELİYOR YUNANLILARDA OTURMASI AYIP OLURDU NE DE OLSA DÜNYA ARTIK TÜRKİYENİN ELİNDEKİ TEK ŞEYİN KINAMA OLDUGUNU ÖGRENDİ.ŞÜKREDİN YUNANLILAR İZMİR KORDONBOYUNDA YÜRÜYENLERE KARIŞMIYOR.HAYALDİ GERÇEK OLDU ! GEÇMİŞTE TÜRKLE UGRAŞMAK BAZILARI İÇİN RÜYAYDI ŞİMDİ ONLAR İÇİN ÇOCUK OYUNCAGI KADAR KOLAY VE GERÇEK . 7 2 Yanıtla
  • maho: ege adaları , 1947 yılına kadar türkiyenin dönüp bakmadığı adalar, burnumuzun dibindeki adalar, çok büyük önderimiz dahi ege adaları konusunda hiç konuşmamış adeta yunana hediye edilmiştir, dünyanın hiçbir ülkesinde burnunun dibindeki adalar başka bir ülkeye ait değildir, şimdi de sahillerden 100 metre bile açılamıyor bizim zavallı gemiciklerimiz, hemen yunan sahil güvenlik baş uçunda... 3 1 Yanıtla
  • vatandas: sanki ilk defa olmus gibi anlatilmis.bizim kilerin daha onemli isleri var.discolarda sabaha kadar ruslari kovaliyorlar.burasi yol gecen hani olmus.yunanisdana yapin bakiyim sinir ihlali afetmezler.butun dunya bunu izliyor.utanin ayipbe ha bomba atmislar.ha sinir ihlali yapmislar.herkes kendi yoluna dusmus.vatani dusunenkim.bari aldiniz paranin hakini verin. 0 0 Yanıtla
  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement