Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama - Son Dakika
Güncel

Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama

Yunanistan'ın Sisam Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye'ye gelen turistler, çiçeklerle karşılandı.

13.07.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Sisam Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye'ye gelen turistler, çiçeklerle karşılandı.

Tursem Turizm, Teos Marina ve Sisamlı iş adamlarının desteğiyle başlatılan seferlerle ay başından bu yana Türkiye'den yaklaşık 4 bin kişiyi adaya götüren feribotlar, ilk kez aksi istikamette Yunan turistleri taşıdı.

Feribotun önünde açtıkları, Türk ve Yunan bayraklarının bulunduğu "Kardeş Karlovassi burada" yazılı pankartla marinaya gelen yaklaşık 450 kişi, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yiyecek ve içecek ikramında da bulunulan turistler, belediye bandosunun çaldığı şarkılara danslarıyla eşlik etti.

Başkonsolos Papoulya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sisam halkının Seferihisar'a gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

İki halkı birleştirme adına önemli bir gün yaşandığını belirten Papoulya, tüm kıyı şeridinde aynı yakınlaşmanın olmasını arzuladıklarını vurguladı.

Papoulya, "Son yıllarda iki halkın iş birliği çabasından ve bunu yüksek sesle dile getirmesinden, turizmin yükselmesinden gayet memnunuz. Sadece turizm değil ticarette de iş birliğinin yükselmesi memnuniyet veriyor. Bu, her iki ülke için güzellikler getirecek." diye konuştu.

İki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için konsolosluk çalışanlarının da büyük çaba gösterdiğine değinen Papoulya, geçen ay 7 bin kişiye vize verdiklerini kaydetti.

Türklerin Yunan adalarına ilgisinin her geçen yıl arttığını bildiren Papoulya, "Bu yıl da inanılmaz sayıda Türk insanı adaları ziyaret etti. Amacımız, konaklama zamanını uzatmak, ayrıca adalardan gelenlerin de Türkiye'de uzun süreli tatil yapması." dedi.

Soyer de 6 yıllık çalışmanın sonucuna ulaşıldığına işaret ederek, "Seferihisar, Türkiye'nin en hızlı açılan gümrük kapısı oldu. Bugün ilk kez, 400'ün üzerinde kişiyi misafir edeceğiz. Turizmdeki temel ilke, önce en yakınındakini misafir edeceksin. En yakınındakini ağırlayıp turizm hizmetini sunamıyorsan daha uzaktakini ağırlaman mümkün değil. İlk yapmamız gereken buydu, onu yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Günübirlik gelen Yunan kafile, kendileri için bugüne özel açılan Sığacık Kaleiçi pazarını gezmek üzere marinadan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement