Yunanistan Darbeci 3 Askeri İade Edecek - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Darbeci 3 Askeri İade Edecek

Yunanistan'da mahkeme, darbe girişimine karışan 3 askerin Türkiye'ye iadesine karar verdi. İade talebi reddedilen 3 asker için ise karara itiraz edildi.

06.12.2016 15:53  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan 15 Temmuz darbe girişimin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci subaydan 3'ü için karar çıktı. Yüzbaşı oldukları belirtilen üç darbeci asker, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki temyiz mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Hakimler, "devleti yıkmaya çalışmak ve meclisin toplanmasını engellemek" gerekçeleriyle Türkiye'nin iade talebini haklı buldu.

İADE KARARI ALINANLARIN İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK

Kararın ardından, darbeci askerlerin Türkiye'ye iadelerine ilişkin işlemlere başlanabileceği belirtildi. Darbeci askerlerin ise kararı temyiz etmek için Yunanistan Yüksek Mahkemesine götüreceği bildirildi.

3 ASKERLE İLGİLİ RET KARARINA İTİRAZ

Atina'daki temyiz mahkemesi dün, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan sekiz askerden üçünün Türkiye'ye iade edilmemesine karar vermişti. Yunanistan temyiz mahkemeleri başsavcısı, dün Atina'daki temyiz mahkemesi tarafından alınan darbeci üç askerin Türkiye'ye iade edilmemelerine yönelik karara itiraz etti.

KALAN 2 ASKERLE İLGİLİ KARAR PERŞEMBE GÜNÜ

Mahkeme, kalan iki askerle ilgili kararını ise Perşembe günü verecek.

"TÜRKİYE İYİ TAKİP EDERSE İADE EDİLEBİLİRLER"

Yunanistan'a kaçan FETÖ' mensup darbeci askerlere ilişkin davaları takip eden avukat ve arabulucu Zeki Arıtürk, "Türkiye davayı iyi takip ederse, iade talepleri reddedilen askerler de dahil olmak üzere tümünün Türkiye'ye iadesi söz konusu olabilir." dedi.

Arıtürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askerden 3'ü hakkında Türkiye'nin iade talebinin Yunan mahkemesi tarafından reddedilip, 3'ü hakkındakinin kabul edilmesini değerlendirdi.

"KARAR SİYASİ"

Darbeci askerler hakkında verilen kararların siyasi olduğunu savunan Arıtürk, "Herkesi memnun etme düşüncesiyle bu çelişkili kararların verildiğini düşünüyorum. Bir gün arayla verilen iki farklı karar var. Yunanistan'daki hukuki süreç henüz tamamlanmış değil. Dosyalar arasındaki çelişkinin Yunanistan Yüksek Mahkemesinde (Areios Pagos) giderilme ihtimali var. Türkiye davayı iyi takip ederse, iade talepleri reddedilen askerler de dahil olmak üzere tümünün Türkiye'ye iadesi söz konusu olabilir." diye konuştu.

Davayı milli irade ve demokrasi adına takip ettiklerini kaydeden Arıtürk, darbeci askerlerin nereye giderlerse gitsinler peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. Darbeci 2 askerle ilgili kararın Perşembe günü verileceğini ifade eden Arıtürk, süreci takip ettiklerini bildirdi.

Yunanistan Darbeci 3 Askeri İade Edecek

Son Dakika Güncel Yunanistan Darbeci 3 Askeri İade Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement