Yunanistan'a Yeni Yardım Dilimi Yolda - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'a Yeni Yardım Dilimi Yolda

Yunanistan\'a Yeni Yardım Dilimi Yolda

Lüksembourg'da toplanan Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan için yeni bir yardım diliminin serbest bırakılmasına onay vermeleri bekleniyor.

10.10.2016 23:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüksembourg'da toplanan Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan için yeni bir yardım diliminin serbest bırakılmasına onay vermeleri bekleniyor. Reformların yerine getirilmesi üzerine yaklaşık 3 milyar euro yardım diliminin serbest bırakılabileceği ifade edildi. Fransa maliye bakanı Michel Sapin memnuniyetini dile getirdi:

"Yunanistan yapması gerekenleri yaptı. Bir ülke sorumluluklarını yerine getirince Avrupa Birliği dayanışması devreye giriyor."

2,8 milyar euroluk yardım diliminin iki parça halinde verilebileceği belirtildi. Avrupa Komisyonu üzerinde anlaşılan 15 reformun yerine getirildiğini ifade etti. Reformlar arasında enerji piyasasının serbestleştirilmesi, yolsuzlukla mücadele önlemleri ve banka yönetim reformu da bulunuyor. Öte yandan İMF'nin rolü sorgulanıyor. AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici üye ülkeler ile İMF arasında görüş ayrılıkları yaşandığını söyledi:

"Uluslararası Para Fonu'nun kendine has talepleri, istekleri olabilir. Borç konusunun yeniden masaya yatırılmasını istiyor. Yükün hafifletilmesini talep ediyor. Bu Almanya ile tartışma konusuna dönüşebilir."

İMF Yunanistan'da ekonomik büyümenin sağlanması için borcun hafifletilmesini istiyor. Ancak Almanya bu konuya sıcak bakmıyor.

Geçtiğiniz Haziran ayında Yunanistan için toplam 86 milyar avroluk kurtarma programının 7,5 milyar euroluk dilimi serbest bırakılmıştı.

Auteur:

Tags:Gepost: 10 oktober 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yunanistan'a Yeni Yardım Dilimi Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement