Yunanistan Başbakanı Çipras, Rusya'yı Ziyaret Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Başbakanı Çipras, Rusya'yı Ziyaret Ediyor

ATİNA (AA) – Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine iki günlük resmi Rusya ziyareti için Moskova'ya hareket etti.

07.04.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATİNA (AA) – Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine iki günlük resmi Rusya ziyareti için Moskova'ya hareket etti.

Akşam saatlerinde Moskova'ya hareket eden Çipras'a, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Ekonomi Bakan Vekili Nadia Valavani ve Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakellaridis eşlik ediyor.

Çipras, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin ile bir araya gelecek.

Rus yetkililerle temaslarında Rusya'nın Yunanistan'a yönelik tarım ambargosunun kaldırılmasını ve doğalgaz fiyatında indirim yapılmasını gündeme getireceği belirtilen Çipras'ın, Putin ile Yunanistan'ın borç konusunu da konuşacağı bildirildi.

Hükümet çevrelerinden yapılan değerlendirmelerde, Atina'nın, Çipras'ın Moskova ziyareti ile iki ülke ilişkilerini güçlendirmeyi ve Rusya'nın yeni enerji projesi "Turkish Steram"de yer almayı umut ettiği belirtildi.

Avrupa endişeli

Başbakan Çipras'ın, Yunanistan'ın kreditörleriyle olan müzakerelerin kritik bir aşamada bulunduğu dönemde ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 465 milyon Avroluk ödemenin yapılacağı tarihin bir gün öncesinde Rusya'yı ziyaret etmesi Avrupa'da endişe ile karşılandı.

Çipras'ın Rusya ziyaretini, Yunanistan'a nakit akışının yeniden sağlanması için reform paketi inceleneceği yarınki EuroWorking Group toplantısı öncesinde gerçekleşmesini "yanlış bir açılım" olarak değerlendiren Brüksel Atina hükümetini açıkça uyardı.

AB'den yapılan açıklamalarda, "Avrupa'dan yardım isteyenlerin pusulasının Moskova'yı değil Brüksel'i göstermesi gerektiği" belirtildi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schults ise "Çipras'ın, Rusya'dan yardım karşılığında AB'nin Rusya ile ilgili ortak tezini riske sokmasının kabul edilemez olduğu" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Başbakanı Çipras, Rusya'yı Ziyaret Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement