Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz - Son Dakika
Dünya

Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Yunanistan Başbakanı, Türk-Yunan ilişkilerinde bir değişiklik olmadığını; ancak sakin ortamı korumak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

14.09.2014 22:21  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Türk-Yunan ilişkilerinde son yıllarda hüküm süren gerginliklerden uzak sakin ortamın sırrını açıkladı.

"KIBRIS KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Hürriyet'in haberine göre Samaras, Yunan Real News gazetesine verdiği demeçte, önce sözgelimi Kıbrıs konusunda olduğu gibi tarafların sorunlar hakkındaki görüşlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi ardından da şöyle konuştu:

"SAKİN ORTAM İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

“Ancak, mahallemizde yaşanan onca gelişmeler karşısında iki taraf da aradaki sakin ortamın korunması için çaba sarf ediyor. İki ülke de yanı başlarında neler olduğunu görüyor ve son yıllarda ilişkilerindeki sakin ortamı bozmaya hiç niyetleri yok”.

"KIBRIS'TA KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

“Biz daima adil ve kalıcı bir çözüm istiyoruz. Kıbrıs’ın (Rum Kesimi) üyesi olduğu AB çerçevesinde ve BM kararları doğrultusunda bir çözüm. Ancak Kıbrıs konusu ikili değil uluslararası bir mesele. Bu meselenin ataletten çıkması da bölgedeki uluslararası dinamizme bağlı. Şu sıralar bölgemizde dünya tarihi için önemli şeyler oluyor. Neler olacak, göreceğiz”.

Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement