Yunanistan'da Atık Cıva Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Atık Cıva Operasyonu

Almanya'dan yasa dışı yollarla getirilen 56 ton atık cıva ele geçirildi.

21.08.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Attiki bölgesinde yasa dışı yollarla Almanya'dan getirildiği belirlenen 56 ton atık cıva ele geçirildi.

Alman makamların Yunanistan Enerji Bakanlığı'nı cıva atıklarını imha etmek yerine diğer ülkelere gönderen bir Alman şirketi konusunda uyarması üzerine Aspropirgo sanayi bölgesinde operasyon düzenlendi. Operasyonda adı açıklanmayan bir lojistik şirketine ait depolarda 56 ton atık cıva bulundu.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde söz konusu Alman şirketinin diğer ülkelere sevk ettiği bin tondan fazla atık cıvadan 100 tonunun Yunanistan'a gönderildiği belirtildi. Haberlerde Yunanistan'a gönderilen atık cıvanın yaklaşık 50 tonunun daha sonra Türkiye'ye sevk edildiği ileri sürüldü.

Yunan Kathimerini gazetesi, Alman şirketinin ülke dışına büyük miktarda atık cıva sevk ettiğinin belirlenmesi üzerine yapılan araştırmalarda Singapur'da 300, Yunanistan, Hollanda, Danimarka ve İsviçre'de 100'er, İstanbul'da da 80 ton atık ele geçirildiğini yazdı. Cıvanın geri kalan bölümünün nerede olduğunun tespit edilmesi için araştırmalar devam ediyor.

Atina Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken Yunan makamlarının da ele geçirilen atık cıvanın imhası için Alman makamlarıyla temas kurduğu gelen haberler arasında. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Atık Cıva Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement