Yunanistan'da Karşıyaka Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Yunanistan'da Karşıyaka Rüzgarı

Yunanistan\'da Karşıyaka Rüzgarı

Karşıyaka Belediyesi, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda düzenlenen ’EXPO Aegean Turizm Kültür ve Ticaret Fuarı’na damga vurdu.

25.08.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda düzenlenen 'EXPO Aegean Turizm Kültür ve Ticaret Fuarı'na damga vurdu. 3 günde yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, hem Karşıyaka'nın tanıtımı yapıldı hem de uluslararası işbirliklerinin kapıları aralandı.

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda, 21-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen EXPO Aegean Turizm Kültür ve Ticaret Fuarı'nın yıldızı Karşıyaka Belediyesi oldu. Bu yıl 3'üncü kez düzenlenen fuarda, yazılı ve görsel materyaller eşliğinde kentin güzellikleri, tarihi ve turistik değerleri görücüye çıkarıldı. Karşıyaka'nın yeşili, denizi, sosyal yapısı, sportif ve kültürel kimliğiyle, Avrupa çapında bir yaşam kenti olduğuna vurgu yapıldı. Yunanistan ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen turistler, Karşıyaka standına büyük ilgi gösterdi. Konuklara hediye edilen Karşıyaka kitapçığı ve çeşitli tanıtım ürünleri, kısa süre içinde tükendi.

Yunanistan, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinin kendi aralarında turistik, ticari ve kültürel ilişkiler kurması için organize edilen fuarda bu yıl belediyeler, ticaret odaları ve firmalardan oluşan 140 katılımcı yer aldı. Fuarı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Organizasyonda bir yandan Karşıyaka'nın tanıtımı yapılırken, diğer taraftan da uluslararası işbirliklerinin kapıları aralandı. Yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi, iş ortaklıklarının kurulması ve yatırımcıların kente çekilmesi için önemli görüşmeler yapıldı.

Organizasyon kapsamında Türk-Yunan ilişkilerinin güçlendirilmesine olan katkıları nedeniyle, Karşıyaka Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa'ya anlamlı bir hediye verildi. Lesvos Derneği tarafından Pasa'ya, 1928 yılında Midilli ve Karşıyaka'nın futbol takımları arasında gerçekleştirilen dostluk maçından görüntülerin yer aldığı bir fotoğraf albümü armağan edildi. Ayrıca, Midilli Adası ve Karşıyaka heyetleri arasında yapılan görüşmelerde, önümüzdeki Nisan ayında aynı fuarın Karşıyaka'da da düzenlenmesi kararlaştırıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunanistan'da Karşıyaka Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement