Yunanistan'daki Mali Kriz - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'daki Mali Kriz

Fransa Meclisi'ndeki 43 milletvekili, mali krizle boğuşan Yunanistan'a hükümetin gerekli desteği vermesi için kampanya düzenledi.

08.07.2015 01:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Meclisi'ndeki 43 milletvekili, mali krizle boğuşan Yunanistan'a hükümetin gerekli desteği vermesi için kampanya düzenledi.

Kampanyayı başlatanlar arasında, iktidardaki Sosyalist Parti'nin "daha sol kanadında" yer alan milletvekilleri ile Radikal Sol Parti ve Yeşil Parti milletvekilleri yer aldı.

Hükümete yapılan ortak çağrıda, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalabilmesi ve mali krizi aşması için Fransa'nın destek vermesi istendi. Yunanistan ile borç yapılandırma müzakerelerinin derhal başlatılması gerektiği belirtilen çağrıda, "AB'nin, Yunanistan'a yönelik büyük bir yatırım ve kalkındırma planını hayata geçirmesi" talep edildi.

AB'nin Yunanistan üzerinden hayata geçirilecek enerji geçiş hatlarına Fransa'nın güçlü destek vermesinin önemine işaret edilen çağrıda, bu projenin Atina ekonomisine önemli destek sağlayacağı da ifade edildi.

Çağrıda son olarak, meclis genel kurulunda bugün yapılacak Yunanistan ile ilgili oturumun ardından, bu öneriler doğrultusunda hazırlanacak bir karar tasarısının oylanması istendi.

Fransa'da sol partiler Atina'ya yardıma sıcak bakarken, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin liderliğini yaptığı merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi, "Yunan hükümetini AB'ye şantaj yapmakla" suçluyor ve fazla taviz verilmemesi gerektiğini savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'daki Mali Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement